Şi-a făcut casă ecologică de 40.000 de euro!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Dacă ajungi pe drumul ce duce spre Plaiul Foii, din Braşov privirea îţi este luată de două semisfere care lucesc în lumina soarelui. Bătrânii din Zărneşti s-au crucit când le-au văzut, neştiind despre ce este vorba. Cu cât te apropii observi că, de fapt, cele două „igluri" argintii au geamuri şi chiar un horn din care iese fum, semn că acolo locuieşte cineva.

Robert Kamner a fost bucureştean până acum doi ani, când s-a hotărât să se mute cu soţia şi cu cei doi copii într-o zonă liniştită. El a achiziţionat o parcelă de o mie de metri pătraţi, situată pe drumul spre Plaiul Foii, la aproximativ 6 km de Zărneşti, Braşov.

Întreaga locuinţă este încălzită cu o sobă de şantier

simeon stalpnicul png

Apoi, s-a apucat să studieze pe internet, vrând să-şi construiască o locuinţă atipică. S-a hotărât să-şi facă domuri-monolitice, construcţii care au apărut în America încă din anii '70. Pentru a-şi construi locuinţa, Robert a apelat la serviciile unei firme din Polonia, specializată în asemenea construcţii.

Familia locuieşte la etaj, iar la parter sunt camere pentru închiriat

simeon stalpnicul png

O astfel de casă poate fi ridicată în maximum o lună, la roşu. „Practic, se toarnă o fundaţie, cu un inel de rezistenţă, pe care se prinde balonul, care este de fapt o prelată specială, adusă din America. Aceasta este ca un fel de cofrag pentru casă şi se umflă cu un ventilator industrial, după care capătă această formă de semisferă. Imediat după umflare, care durează vreo 20 de minute, pe interior, se suflă cinci straturi de spumă, în care se înfig nişte ancore de metal, pentru susţinere. Apoi, se face structura din fier beton, armarea, se stabilesc locurile unde vor fi geamurile şi uşile şi se decupează, iar la final se toarnă peste toate acestea cimentul", ne-a destăinuit bărbatul tehnica unei astfel de construcţii.

În cel de-al doilea dom va fi amenajată o sală de mese pentru turişti

simeon stalpnicul png

Casa este ecologică, iar costurile cu întreţinerea nu sunt mari, pe timp de vară respingând căldura, iar iarna acumulând-o. Dovada, domul, care în total are 300 mp construiţi, cu o înălţime de 6,3 metri, este încălzit acum doar cu o sobă de şantier, iar în casă este cald, chiar dacă afară au fost -10˚C.

simeon stalpnicul png

Pentru a ridica două case la roşu, familia a investit 80.000 €, dar costurile totale se vor ridica la 150.000 €, ţinând cont că în zonă nu este nici un fel de utilitate, iar pentru a avea curent, Robert va monta panouri fotovoltaice, care sunt destul de scumpe. Familia Kamner îşi va deschide o pensiune, cele 7 camere de la parterul primului dom urmând a fi închiriate, iar în cel de-al doilea dom va fi o sală de mese.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (10) jpg
shutterstock 1805379256 jpg
image png
image png
tower bridge 5727975 1280 jpg
parcul liniei jpg
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net