Face film despre furtul tablourilor de 18 milioane €

Ultima actualizare:
Furtul tablourilor de 18 milioane €
Furtul tablourilor de 18 milioane €

Şase hoţi români au devenit „celebri" pe plan mondial după ce au furat, în mai puţin de 3 minute, tablouri în valoare de 18 milioane de euro. A fost unul dintre cele mai mediatizate furturi de opere de artă pe plan mondial.

Acum, un regizor român speră să dea lovitura cu un film inspirat din povestea „jafului secolului".

Fotograful Cristian Movilă şi regizorul şi producătorul Tudor Giurgiu vor să redea povestea jafului într-o manieră alertă, cinematografică, prezentând principalii eroi implicaţi în acest caz, respectiv cei şase români care au dat lovitura.

Echipa este în plină documentare, i-a intervievat deja pe cei implicaţi în jaf şi lucrează în paralel la realizarea scenariului. Tudor Giurgiu susţine că deja există interes pentru acest film.

Regizorul şi producătorul Tudor Giurgiu


    Furtul tablourilor de 18 milioane €
Furtul tablourilor de 18 milioane €

„Am primit propuneri de colaborare din partea unor producători din Marea Britanie, Olanda şi Statele Unite. Subiectul vinde de la sine, este un excelent pretext pentru un film de acţiune diferit de majoritatea filmelor de gen. Viteza cu care s-a produs furtul, psihologia şi motivaţiile autorilor jafului, faptul că provin dintr-o comunitate de lipoveni izolată sunt elemente care vor da culoare acestei poveşti. Evaluăm posibilitatea realizării filmului în limba engleză, cu o distribuţie internaţională, în care să se regăsească actori europeni şi americani de top", a spus Giurgiu. Filmările se vor desfăşura şi în satul Carcaliu (jud. Tulcea), acolo unde Olga Dogaru, mama unuia dintre suspecţi, a declarat că a ars tablourile într-o sobă din locuinţa ei.

16 Octombrie 2012

Şase români au furat din muzeul Kunsthal, din Rotterdam, (Olanda), 7 tablouri de valoare: "Tete d'Arlequin" de Pablo Picasso, "La Liseuse en Blanc et Jaune" de Henri Matisse, "Waterloo Bridge" şi "Charing Cross Bridge" de Claude Monet, "Femme devant une fenetre ouverte, dite la fiancee" de Paul Gauguin, "Autoportrait de Meyer de Haan" şi "Woman with Eyes Closed" de Lucian Freud. Tablourile au fost arse.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net