The Telegraph: Statuia lui Traian nud, subiect de glumă printre români

Ultima actualizare:

    Goliciunea împăratului Traian  nu i-a deranjat pe bucureştenii  care au trecut prin faţa muzeului
Goliciunea împăratului Traian nu i-a deranjat pe bucureştenii care au trecut prin faţa muzeului

Statuia de pe treptele Muzeului Naţional de Istorie, devenită deja celebră în rândul bucureştenilor, a ajuns şi în presa britanică. Cotidianul "The Telegraph" a surprins câteva dintre reacţiile românilor care au ajuns să facă glume pe seama operei de artă.

O statuie care îl înfăţişează pe împăratul roman Traian cărând o lupoaică a născut diverse glume în rândul românilor, după ce a fost amplasată, duminica trecută, în faţa Muzeului Naţional de Istorie din Bucureşti.

Statuia realizată de Vasile Gorduz surprinde geneza poporului român: din contopirea dacilor şi a romanilor.

Poziţia ciudată, nuditatea personajului masculin, dar şi eşarfa de la gâtul lupoaicei, care aminteşte de steagul dacilor, a dat naştere unor numeroase glume din partea trecătorilor, dar şi pe Internet, scriu jurnaliştii de la The Telegraph.

"N-am văzut niciodată ceva atât de grotesc - un lup cu cap de pitbull, cu coadă de şopârlă şi o tumoare la gât, ţinut în braţe de un bărbat care este în mod vizibil ruşinat de nuditatea lui", a declarat o femeie despre opera de artă.

"Nu sunt puritan sau conservator, dar statuia asta nu trebuie să fie ridicată aici niciodată, pentru că e de o calitate artistică îndoielnică", a declarat Ernest Oberlander Târnoveanu, directorul Muzeului Naţional de Istorie, pentru Agenţia France Presse. Acesta a subliniat că statuia trebuie să dispară.

Cotidianul britanic a preluat câteva dintre comentariile românilor, amuzaţi sau chiar dezgustaţi de statuia din faţa muzeului aflat pe Calea Victoriei.

"Nu înţeleg. Tipul nu poartă lenjerie intimă, dar maidanezul are o eşarfă. Deci, e frig sau e cald?", a comentat un cititor pe Hotnews.ro

The Telegraph citează şi publicaţia online Times New Roman, care a scris: "Primarul Bucureştiului tocmai a inaugurat primul monument dedicat câinilor vagabonzi".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Robert Fico premierul Slovaciei transportat la spital după tentativa de asasinat FOTP AFP
image
image
image
image
image
image
simfonia apei sursa PMB 768x382 jpg
flori jpeg
cirese pixabay jpg
Janiel Verainer jpg
Elisabeta Movila png
piept de pui jpeg
8 hangerli alexandru jpg
Caragiale şi soţia sa, Alexandrina, la Târgul de Moşi, în Bucureşti
image
actualitate.net
image
actualitate.net