Teodor Meleşcanu a acceptat propunerea de a conduce Serviciul de Informaţii Externe

Ultima actualizare:

Senatorul liberal i-ar urma la conducerea Serviciului de Informaţii Externe unui alt fost membru al PNL, actualul prim-ministru făcând parte din acelaşi partid în momentul numirii sale la SIE, în noiembrie 2007.

„Am acceptat această propunere considerând că ea poate contribui la consolidarea practicii instituite de preşedintele Traian Băsescu de a numi la conducerea serviciilor de informaţii persoane care fac parte din opoziţia parlamentară şi nu din majoritate şi că renunţarea la această practică, din cauza crizei parlamentare, ar avea un efect negativ asupra evoluţiei pe viitor a sistemului politic românesc", a spus Meleşcanu, citat de Adevărul.

USL ar putea totuşi bloca această numire, deoarece Puterea nu deţine majoritatea în Comisia de control SIE: dintre cele cinci locuri, trei sunt ocupate de reprezentanţi ai opoziţiei, în timp ce un al patrulea membru urmează a fi înlocuit, deoarece a demisionat din PDL, înscriindu-se în Partidul Conservator. Comisia este cea care îl audiază pe cel propus pentru a conduce Serviciul, apoi întocmeşte un raport pe care îl prezintă în plen.

Şeful SIE este numit de către Parlament. În şedinţa comună a celor două Camere sunt analizate şi votate propunerile pentru această funcţie. Pentru validarea celui care urmează să ocupe această poziţie, este nevoie ca două treimi dintre parlamentarii prezenţi să voteze "pentru". Teodor Meleşcanu s-a autosuspendat din PNL, în timp ce preşedintele liberalilor, Crin Antonescu, a anunţat că va propune excluderea acestuia din partid.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
sare epsom jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net