Telefoanele mobile furate nu vor mai funcționa în nicio rețea din România

Ultima actualizare:

    Românii vorbesc mult la telefon
Românii vorbesc mult la telefon

Până la sfârșitul acestui an, România ar putea avea o bază de date care să conțină codurile unice de identificare ale telefoanelor pierdute. Președintele ANCOM, Cătălin Marinescu, este de părere că o asemenea bază de date ar proteja utilizatorii și ar descuraja furtul de telefoane.

Zilele trecute, marii operatori de telefonie mobilă din SUA, respectiv Verizon, Sprint, T-Mobile și AT&T, au ajuns la un acord potrivit căruia vor începe să blocheze smartphone-urile care sunt declarate furate, informează Bloomberg. Această decizie este menită să preîntâmpine furtul de telefoane, un fenomen care capătă amploare pe zi ce trece.

Potrivit unui proiect de lege aflat pe masa Congresului american, blocarea telefoanelor furate se va face pe baza unei serii unice de identificare, dar și a unor baze de date naționale. Odată blocate, telefoanele nu vor mai putea fi utilizate în altă rețea.

Un proiect asemănător ar putea fi aplicat și în România.

ANCOM analizează posibilitatea reglementării blocării telefoanelor mobile furate, însă deocamdată nu se știe dacă acest demers va fi impus printr-o decizie sau va presupune încheierea unui acord cu toți operatorii de telefonie mobilă din România, a declarat pentru hotnews.ro Cătălin Marinescu, șeful ANCOM.

"Un asemenea demers se bazează, în primul rând, pe cooperarea dintre furnizori, iar Autoritatea ar putea juca cel mai bine rolul de facilitator. (...) În ce privește analiza menționată, vom putea face primele anunțuri oficiale abia în trimestrul III al anului 2012", a mai spus acesta.

Marinescu este de părere că cea mai eficientă metodă de a proteja utilizatorii și de a descuraja practica furtului de telefoane mobile ar fi constituirea unei baze de date cu codurile unice ale terminalelor (IMEI).

Citește mai mult pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
padure pixabay jpg
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net