Pericol de explozie pe şosea. Un TIR cu azotat de amoniu s-a răsturnat în Timiş

Ultima actualizare:

TIR-ul s-a răsturnat în localitatea Birda după ce şoferul a pierdut controlul autovehiculului, din cauza vitezei excesive. Camionul transporta o cantitate impresionantă de îngrăşământ folosit în agricultură (24 de tone), care conţine azonat de amoniu. Această substanţă poate lua foc repede în cazul în care intră în contact cu un combustibil lichid, sub acţiunea unei flăcări. Reprezentanţii ISU Timiş au scos toată motorina din rezervor pentru a evita producerea unei catastrofe. Autocamionul era condus de un cetăţean bosniac, conform celor declarate de reprezentanţii ISU Banat.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, Mădălina Mezdrea, a declarat că TIR-ul venea dinspre Serbia şi urma să descarce întreaga cantitate de azotat de amoniu la o fermă din oraşul Gătaia, aflat în apropiere de localitatea Birda, unde a avut loc accidentul, scrie Mediafax.

Un incident similar, petrecut în Mihăileşti, judeţul Buzău, în luna mai a anului 2004, a cutremurat opinia publică din România. Atunci, un autocamion care transporta 20 de tone de azotat de amoniu a explodat, ucigând 18 persoane şi rănind grav alte 13. Un crater de 6,5 metri adâncime şi cu o rază de 21 de metri s-a produs în urma exploziei, iar bucăţi de pământ şi metal au fost aruncate pe o rază de 200 de metri. Reprezentanţii firmelor care au asigurat transportul au fost condamnaţi la câte patru ani de închisoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
sare epsom jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net