Găsit nevinovat, vrea 3.700 de lei pentru fiecare zi de închisoare

Ultima actualizare:

    Noiembrie 2013- Tânărul a fost  achitat şi eliberat (FOTOGrafii: Mediafax/Gazeta de Sud )
Noiembrie 2013- Tânărul a fost achitat şi eliberat (FOTOGrafii: Mediafax/Gazeta de Sud )

Un tânăr de 21 de ani din Gorj vrea să-şi facă dreptate. A fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru crimă şi aruncat în spatele gratiilor. După nouă luni, timp în care a fost bătut în puşcărie, ars cu ţigara şi maltratat de ceilalţi deţinuţi, autorităţile şi-au dat seama că nu el era ucigaşul şi l-au eliberat. Acum, tânărul vrea despăgubiri pentru eroarea produsă.

Calvarul lui Mihail Constantin Igeanu a început în 2010, când cadavrul unui vecin din satul Ruget, judeţul Gorj, a fost găsit pe marginea drumului. Nicolae Ciuteanu, de 54 de ani, avea un cuţit înfipt în plămân. Mihail a fost reţinut împreună cu bunicul lui şi doi veri, fiind suspectaţi de crimă.

Deşi, pe tot parcursul procesului, bunicul lui Mihail, Gheorghe Albeanu a susţinut mereu că el a comis crima, oamenii legii l-au găsit vinovat pe tânărul Mihail, pe atunci în vârstă de 18 ani. Tribunalul Gorj l-a condamnat la 20 de ani de închisoare. Ajuns în spatele gratiilor, Mihail a avut de îndurat cu ceilalţi deţinuţi.

Iulie 2010- Mihail a fost reţinut în seara crimei

simeon stalpnicul png

„Am fost ars cu ţigara în somn şi curentat. Plus bătaie, nu mai vorbesc câtă am luat de la deţinuţi. Şi de la un poliţist am luat bătaie, să recunosc că l-am omorât eu", a povestit tânărul. După nouă luni de calvar, probele ADN au demonstrat că nu el era criminalul. Curtea de Apel Craiova şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-au găsit nevinovat şi l-au achitat. Acum, tânărul a plecat să muncească în Grecia, dar şi-a luat avocat şi vrea să dea statul în judecată. El cere daune morale de un milion de lei, adică aproximativ 37 de milioane de lei vechi pentru fiecare zi de închisoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net