Mașinile vor fi ridicate și depozitate doar dacă blochează traficul sau intrarea în instituții

Ultima actualizare:

Propunerea legislativă privind ridicarea şi depozitarea vehiculelor care staţionează neregulamentar a fost inițiată de senatorii PSD Laurenţiu Coca, Alexandru Cordoş, Dan Şova, pe senatorul independent Ion Toma, deputaţii independenţi Tudor Ciuhodaru şi Oana Niculescu-Mizil, deputaţii PSD Marian, Florentin Gust, Florin Luca, Claudiu Manda, Adrian Mocanu, Andrei Steriu şi Costin Vasilică, potrivit Mediafax.

În proiect se arată că ridicarea şi depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate reprezintă o "măsură excepţională", luată în cazul vehiculelor parcate într-o asemenea manieră încât să constituie un obstacol pentru circulaţie, să blocheze traficul rutier sau accesul în instituţiile publice.

Potrivit iniţiativei legislative, în oricare altă situație, conducătorul mașinii parcate neregulamentar va fi sancționat doar cu o amendă.

În expunerea de motive, autorii proiectului legislativ arată că ridicarea maşinilor a devenit o reală problemă la nivel naţional şi că zilnic sunt ridicate mii de maşini pentru parcare neregulamentară, în condiţiile în care nu există suficiente locuri de parcare.

Potrivit textului legislativ, sumele încasate vor ajunge la bugetele locale, urmând să fie folosite pentru amenajarea locurilor de parcare şi pentru achiziţionarea de utilaje speciale cu ajutorul cărora vor fi ridicate și depozitate vehiculele parcate neregulamentar.

O altă prevedere stabileşte că solicitarea de sume de bani cu titlu de contravaloare a serviciilor de ridicare, transport şi depozitare de către firme private este interzisă.

Dacă un vehicul staționează mai mult de șapte zile, deși este parcat într-un spațiu public amenajat, se va considera că locul este ocupat în mod abuziv, iar vehiculul va fi ridicat și depozitat.

Iniţiativa legislativă, care a fost adoptată de Senat în varianta propusă de iniţiatori, va fi transmisă Camerei Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
președintele iranian s a prăbușit cu elicopterul FOTO EPA jpg
image
image
image
image
image
image
tuneluri autostrada jpg
doctorul mircea beuran jpeg
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net