Liber să predea din nou, după ce s-a iubit cu eleva de-a IX-a

Ultima actualizare:

    Răducea şi eleva  de 15 ani şi-au făcut  mai multe fotografii în  care par foarte apropiaţi (Foto: Ziarul de Iaşi)
Răducea şi eleva de 15 ani şi-au făcut mai multe fotografii în care par foarte apropiaţi (Foto: Ziarul de Iaşi)

S-a iubit cu eleva lui, a fost dat afară din liceu, dar acum a câştigat în instanţă dreptul de a preda din nou. În plus, conducerea liceului va trebui să-i plătească şi toate salariile pe perioada în care nu a lucrat.

Ioan Răducea, 42 de ani, a fost acuzat în luna mai 2012 de către mama unei eleve de 15 ani, din clasa a IX-a, că a avut o relaţie amoroasă cu fiica ei. Femeia susţinea atunci că povestea de dragoste dintre cei doi a ţinut şase luni şi că, pe lângă întâlniri în baruri şi excursii la Piatra Neamţ, profesorul de română şi eleva ar fi locuit împreună pentru o săptămână, acasă la Răducea.

Mama tinerei a venit şi cu detalii pe care i le-ar fi relatat adolescenta, potrivit cărora profesorul s-ar fi masturbat în faţa ei sau ar fi făcut glume pe seama faptului că eleva avea un sân mai mic şi unul mai mare.

Răducea, care este divorţat şi are trei copii, a negat permanent acuzaţiile şi a susţinut că doar a ajutat-o pe eleva lui să treacă peste un moment greu, cel cauzat de recăsătorirea mamei.

„Consilierea de care s-a bucurat din partea mea poate că a fost greşit înţeleasă de familie. Eu am fost în casa familiei, am vorbit de toate aceste probleme familiale cu mama, am fost invitat la masă şi avem fotografii împreună", s-a apărat Răducea. Cadrului didactic i-a fost desfăcut contractul de muncă de către conducerea liceului, începând cu 24 mai.

Profesorul a făcut plângere, pe 28 mai, la Tribunalul Iaşi, împotriva deciziei. Acum, Răducea a fost repus în drepturi de justiţie. În plus, conducerea liceului trebuie să-i plătească şi toate salariile pentru perioada în care n-a lucrat. Răducea a mers la tribunal şi cu o petiţie de susţinere semnată de 133 dintre elevii lui.

Judecătorii au anulat o decizie a Consiliului de Administraţie al liceului, pe care au decretat-o nulă. Practic, profesorul, care predă limba română şi istoria teatrului, se poate întoarce la catedră oricând.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
liturgy 5003278 1280 jpg
cel mai lung cuvânt din lume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net