EXCLUSIV Scrisoarea studentei criminale către judecător: «Aş putea pierde sarcina din cauza poftelor»

Ultima actualizare:

    Carmen Bejan ispășește  o pedeapsă de 20 de ani
Carmen Bejan ispășește o pedeapsă de 20 de ani

Adevărul.ro vă prezintă încă un fragment din scrisoarea scrisă de Carmen Bejan unui judecător de la Tribunalul Arad. Cu mult tupeu, criminala aproape că îl ia la rost pe judecătorul care „nu știe condițiile din penitenciar”. Carmen Bejan reclamă lipsa medicamentelor, a mâncării și a condiților de igienă. 

Scrisoarea redactată de Carmen Bejan este structurată pe capitole, ideea principală a mesajului fiind strigătul de eliberare din arest. „În primul rând îmi fac griji pentru sănătatea copilului meu, atât fizică, precum și psihică. Sarcina este o stare foarte delicată, atât pentru mamă, cât și pentru copil, orice contact cu exteriorul poate duce la efecte pozitive sau negative asupra fătului. De ce consider eu că sistemul penitenciar nu este potrivit pentru creșterea și maturizarea fătului? Să vorbim prima dată despre medicație. De când am rămas gravidă singurele medicamente care mi-au fost date de penitenciar au fost 10 comprimate filmate de calciu, în rest, tot ce am avut nevoie a trebuit să îmi cumpăr din banii din cont, bani proprii. Dacă nu aveam bani, ce făceam? Rămâneam fără medicamentația necesară? Pentru că penitenciarul nu o poate asigura. Atunci de ce se țin femei gravide aici? Sau nu îi pasă nimănui de viitorul copilui, care are nevoie atât de vitamine, cât și de alte lucruri pe care penitenciarul nu le poate asigura?”, scrie Carmen Bejan.

La capitolul „mâncare” studenta criminală este nemulțumită că timp de două săptămâni nu a primit mâncare vegetariană. „În legătură cu mâncarea, eu sunt vegetariană, iar convingerile mele religioase nu îmi permit să consum carne deloc. Când a fost verificat faptul că întradevăr sunt gravidă, am fost trecută la regim de mâncare distrofic, iar mâncarea respectivă conține carne. Deși s-a știut situația mea, penitenciarul totuși m-a trecut la alt regim de mâncare decât cel vegetarian. Două săptămâni a durat până s-a soluționat plângerea mea, iar în acest interval de timp nu am avut ce să mănânc, decât ce avusesem adus de părinți, dar dacă nu aveam pachet ce făceam? Știți că primele luni sunt vitale pentru dezvoltarea fătului, ce s-ar fi întâmplat dacă pierdeam sarcina? Penitenciarul s-ar fi disculpat de orice vină, când de fapt toată vina i-ar fi aparținut?”, mai întreabă fosta studentă, retoric.

Citeşte aici continuarea scrisorii!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net