Vin puhoaiele: Dunărea a depăşit cotele de inundaţii la intrarea în ţară

Ultima actualizare:

    Apele au depăşit cota de atenţie la Bechet (foto: Arhivă Click!)
Apele au depăşit cota de atenţie la Bechet (foto: Arhivă Click!)

Situaţie îngrijorătoare pe Dunăre, la intrarea în ţară. Fluviul a depăşit cotele de inundaţii la mai multe staţii hidro situate în localităţile din sudul ţării. Autorităţile aşteaptă ca de mâine să se înregistreze cel mai mare debit (13.500 metri cubi pe secundă) pe Dunăre.

Dunărea înaintează ameninţător pe teritoriul României, azi înregistrându-se un debit de 13.100 de metri cubi de apă pe secundă. Debitul se situează peste cotele de inundaţii la staţiile Gruia, Calafat, Bechet, Corabia, Turnu Măgurele, Zimnicea şi Giurgiu, judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi fiind sub avertizare cod portocaliu, informează agenţia Mediafax.

Hidrologii au actualizat, miercuri, de la ora 6.00, avertizarea hidrologică şi au extins codul portocaliu pe sectorul Dunării din aval de Porţile de Fier până la Călăraşi (sector îndiguit aval Gruia), aferent judeţelor Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi.

Autorităţile aşteaptă un debit maxim (13.500 metri cubi pe secundă) în perioada 22-24 mai, ceea ce ameninţă digurile de apărare. Deja, digurile de pe sectorul Gruia-Giurgiu au intrat în faza a II-a de apărare (aferentă depăşirii cotei de inundaţie, respectiv codului portocaliu de inundaţii), apa fiind la jumătatea digului, iar în aval de Giurgiu sunt în faza I (aferentă depăşirii cotei de atenţie, respectiv codului galben de inundaţii), conform sursei citate.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net