Ni-no, ni-no... Trece Miliţia!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

A transformat o Dacia 1300 Break, din 1976, într-o maşină de Miliţie, care aduce aminte de vremea comunismului. Proprietarul nu o ţine însă în garaj doar pentru întâlniri ale pasionaţilor de autoturisme de epocă. Este maşina cu care circulă zi de zi prin centrul Timişoarei.

Dorin Bagiu, colecţionar de maşini de epocă, visează să aibă în garaj toate maşinile de stat care circulau pe timpul comunismului şi care i-au marcat copilăria. Primul pas a fost făcut. Şi-a achiziţionat o maşină de Miliţie.

„Este o Dacia 1300 Break, din 1976. E maşina cu cu numărul 5.297 care a ieşit pe poarta fabricii. Înainte nu a fost maşină de miliţie. Dar nici nu a fost în posesia unui simplu cetăţean. Până în 1986 doar instituţiile aveau voie să îşi cumpere Break. Această maşină a fost a directorului de la Autocamioane Braşov, care a cumpărat-o după Revoluţie. Aşa se explică faptul că maşina asta nu a ajuns la casat, cum s-a întâmplat cu aproape toate celelalte maşini de la instituţii", a povestit Dorin Bagiu, istoria vehiculului. Tânărul nu vrea să ţină „bijuteria" ascunsă în garaj, şi se plimbă cu ea, zi de zi, ori de câte ori are treabă prin oraş. Când văd pe străzi maşina de Miliţie, vopsită jumătate în alb, jumătate în albastru, trecătorii amuzaţi opresc şi se fotografiază. Alţii, mai vârstnici, devin nostalgici.

Trecătorii se opresc să se fotografieze cu maşina-unicat

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

„Când văd un bătrân că se uită la maşina de Miliţie şi zâmbeşte mă simt cel mai împlinit. Oamenii sunt surprinşi şi nostalgici. Acum, pe unde merg mă opreşte poliţia, însă doar să facă poze", spune Dorin. Oamenii legii nu i-au făcut probleme pentru că maşina e înmatriculată în perfectă legalitate, iar Miliţia nu mai există ca denumire.

„Nu aveau de ce să îmi pună piedici. Sigur că dacă vor să se lege de ceva o pot face, că e o maşină veche. Dar nu am avut surprize neplăcute", a mai povestit Dorin Bagiu. Maşina de Miliţie este dotată şi cu girofar, însă acesta este montat doar la parade. De asemenea, are şi semnalizare acustică specifică. Această maşină este prima dintr-o serie de vehicule care vor fi transformate de Dorin Bagiu. El vrea să facă o maşină de Salvare, care astăzi se numeşte Ambulanţa.

Proprietarul a păstrat interiorul autoturismului ca din fabricaţie

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net