«Ajutaţi-mă să-mi iau înapoi familia!»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Viaţa l-a pus la grele încercări, dar a reuşit să răzbească de fiecare dată. Rămas fără familie, casă şi serviciu, bucureşteanul Cornel Duţu (41 de ani) a avut alături în ultimii zece ani doar „haita năzdrăvană". 21 de căţei adunaţi de pe străzi, care l-au îndrăgit şi l-au însoţit peste tot. Acum, bărbatul a rămăs fără ei şi are nevoie de ajutorul nostru pentru a-i recupera.

Cornel Duţu ne-a vizitat la redacţie pentru a ne împărtăşi povestea sa, dar şi durerea ce-o poartă în suflet de când a rămas fără cele mai dragi fiinţe, cei 21 de căţei, numiţi simplu „haita năzdrăvană".

Mare ne-a fost mirarea când am auzit că bucureştenul, un bărbat îngrijit, curat şi citit, era un om al străzii. În ‘98 şi-a pierdut locuinţa, după ce fratele său a făcut un împrumut şi a girat cu apartamentul.

Căţeii, care acum stau într-o gheretă din Tunari, aşteaptă să se întoarcă la stăpânul lor

simeon stalpnicul png

A stat o perioadă cu chirie, iar din 2001 a ajuns să locuiască sub cerul liber. Un om cu inima mare i-a donat o Dacie, unde a petrecut câteva veri caniculare şi ierni geroase. În toţi aceşti ani nu a fugit de muncă. A lucrat la anticariat, a vândut produse de patiserie sau a făcut cărţi de vizită. În 2011, pe când locuia încă în Dacie, a adoptat-o pe Şuperţica, care acum e şef de haită. A urmat Borcea, Ziţa, Blănilos, Azorică, Pufi Puf, Doiniţa, Auraş, Decebal, Roxi şi Dochia. Iar astăzi a ajuns la 21 de sufleţele blănoase.

simeon stalpnicul png

„Ei sunt familia mea. Datorită lor am ieşit viu din iernile geroase. Au fost scutul meu termic. Mergeam serile în Centrul Vechi la restaurante, când se arunca mâncarea şi veneam cu sacoşa plină de resturi pentru căţei", ne-a spus bărbatul. Acum a rămas fără ei. O perioadă, o familie i-a găzduit şi pe el dar şi pe cei 21 de căţei într-un complex din Tunari. A fost nevoit însă, să se întoarcă pe străzi, iar patrupedele au rămas acolo.

Cum Cornel nu dispune de bani pentru a-şi lua căţeii înapoi, cei de la complex încearcă să dea căţeii spre adopţie. „Nu-i mai putem ţine şi nici timp să ne ocupăm de toţi nu avem. Dacă nu reuşeste să vină să-i ia va trebui să le găsim stăpân", ne-a spus Oana, femeia în grija căreia sunt acum căţeii.

Cornel nu avea bani de mâncare pentru el, dar le făcea câinilor vaccinurile necesare

simeon stalpnicul png

Cornel are nevoie de circa 1.000 lei, ca să închirieze un camion, cu ajutorul căruia să îşi mute lucrurile şi căţeii la ţară, în judeţul Teleorman, unde un pădurar i-a promis o bucată de teren. „Nu vreau decât să-mi iau căţeii înapoi. Vreau să trăiesc acolo cu haita mea până o să închid ochii", a conchis Cornel, care momentan doarme într-o scară de bloc din Capitală.

Click! spune

Cornel are o pagină de facebook cornel_haitanazdravana, pe care o accesează rar, atunci când mai doarme pe la vreun prieten. Cei care doresc să îl ajute îl pot contacta telefonic la 0732.342.111 sau 0769.450.670.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dominic Cummings FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
maratonist 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net