Schimbă zilnic uniforma de poliţist cu sutana

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Când oficiază o slujbă în biserică, unii credincioşi i se adresează ca unui poliţist, iar când se află la locul de muncă din sediul Poliţiei, colegii îi cer sfaturi duhovniceşti. Este vorba despre Bogdan Niţu (37 de ani), din Hunedoara, care este şi preot, şi purtător de cuvânt al Poliţiei.

Bogdan Niţu este omul care îmbracă aproape zilnic atât hainele preoţeşti, cât şi uniforma de poliţist. El e angajat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara de şapte ani, fiind şi purtătorul de cuvânt al instituţiei, şi a devenit preot la sfârşitul anului 2011. Poliţistul nu are parohie şi nu este plătit pentru activitatea de preot.

simeon stalpnicul png

A slujit, până de curând, la Catedrala Episcopală din Deva, dar de câteva zile poate fi găsit de enoriaşii care vin la biserica ortodoxă ridicată în curtea Poliţiei judeţene, din Deva, chiar în apropierea biroului său. Poliţistul este cel care administrează bisericuţa din lemn şi tot el va ţine slujbele duminicale şi pe cele de sărbători aici.

simeon stalpnicul png

Pentru a face acest lucru va trebui doar să se lepede de uniforma Poliţiei pentru a îmbrăca sutana preoţească. „Atât meseria de poliţist, cât şi cea de preot sunt puse în slujba oamenilor. Nu este uşor să fii şi preot şi poliţist, însă a fost vocaţia mea şi sunt bucuros că pot face aceste lucruri, chiar dacă îmi ocupă un timp suplimentar. Mai mult, faptul că a fost ridicată o biserică în curtea Inspectoratului de Poliţie este un lucru pozitiv. Îi va apropia şi mai mult pe oameni de poliţişti", spune Bogdan Niţu. Sfinţită în urmă cu o săptămână, biserica din curtea Inspectoratului de Poliţie a devenit deja o atracţie pentru locuitorii judeţului Deva.

„E aproape tot timpul deschisă şi sunt oameni care s-au obişnuit să vină pentru a se ruga aici. Şi poliţiştii vin aici la biserică, pentru a-şi căuta liniştea", mai spune preotul-poliţist.

Click!spune

Bogdan Niţu are o diplomă obţinută în Ştiinţe juridice, iar din anul 2000 e şi absolvent al Facultăţii de Teologie Ortodoxă a Universităţii Bucureşti - Specializarea Teologie Pastorală. El a fost hirotonit ca preot la sfârşitul anului 2011, după promovarea unui examen de capacitate preoţească. Bogdan e preot onorific, adică nu are o parohie şi nu este remunerat pentru activitatea duhovnicească şi religioasă pe care o desfăşoară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net