Becali blocheaza autostrada Bucureşti-Ploieşti

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Incredibil, dar adevărat! Mai avem de aşteptat ani de zile până când Autostrada Bucureşti-Ploieşti va fi terminată. Un kilometru de teren neexpropriat stă în calea şoselei de viteză. Pământul i-ar aparţine lui Gigi Becali, care se află până 2016 după gratii.

Lucrările la Autostrada Bucureşti-Ploieşti (A3) au început în 2007, iar în vara anului trecut, după şase ani de tărăgănări, au fost daţi în folosinţă 57 de kilometri, din cei 68, câţi are în acte şoseaua de viteză, întrucât 11 km nu erau expropriaţi. După trei ani de negocieri cu Gigi Becali, din 2009 până în 2013, statul a reuşit să pună mâna pe zece dintre ei. Constructorul a reluat lucrarea în mai.

Lucrările la autostradă au ajuns până la Popasului. De aici nu se mai înaintează

simeon stalpnicul png

De atunci a reuşit să finalizeze podul care supratraversează Centura de nord a Capitalei, a asfaltat o porţiune de mai bine de 2 km, iar acum a ajuns la Popasului, aproape de strada Emil Racoviţă, din Pipera. A început şi aici să ridice pilonii pentru pasaj. Din păcate, muncitorii nu pot înainta mai mult.

„Avem materiale de construcţii, tot. Dar nu putem începe lucrările şi la pasajul care trece peste calea ferată din Pipera, din cauza faptului că acolo nu este terenul expropriat. Vorbim despre aproximativ un kilometru. E posibil să mai aşteptăm încă vreo doi, trei ani, aşa cum s-a întâmplat şi pentru porţiunea de dinainte. Dacă ni se permitea, veneam cu lucrările din ambele capete. Ne apucam de pasajul care aduce autostrada în Bucureşti, lucram şi la cel de aici, de la Popasului şi apoi asfaltam în line dreaptă", ni s-a plâns constructorul. Din informaţiile pe care le avem, şi această porţiune de teren îi aparţine tot lui Gigi Becali, care până în 2016 va sta după gratii. După promisiunile făcute de autorităţile sosite la inaugurarea celor 57 km, A3 ar fi trebuit să ajungă în Capitală luna aceasta. În realitate, la Sfântul Aşteaptă!

Muncitorii au reuşit să asfalteze o bucată de 2 km, iar acum lucrează la pilonii pasajului

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Chiar şi aşa guvernanţii se precipită şi anunţă că în curând vor începe lucrările şi la Comarnic-Braşov, bucată care face parte tot din A3. CNADNR urmează să desemneze constructorul până la 30 octombrie 2013. În cursă se află Vinci-Strabag-Aktor, Impregilo-Salini şi UMB-Tehnostrade. Valoarea lucrării este estimată la 25,3 milioane de euro/km. Tronsonul va fi împărţit în două secţiuni: Comarnic-Predeal şi Predeal- Cristian (Braşov).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net