Bătrâna căreia maica stareţă i-a vândut casa: «Nu e iadul aşa de rău ca mănăstirea!»

Ultima actualizare:

    Psihologul Hanibal Dumitraşcu a explicat de ce maicilor le-a fost uşor să o păcălească pe bătrână
Psihologul Hanibal Dumitraşcu a explicat de ce maicilor le-a fost uşor să o păcălească pe bătrână

Măica stareţă care a stârnit stupoare născând două gemene a mai făcut şi alte fapte la fel de „creştineşti", dezvăluie o bătrână.

Maria Rotariuc, în vârstă de 80 de ani, o acuză pe Sebastiana Gâtlan că a convins-o să-şi vândă casa şi să se mute la Mănăstirea Tăriceni. „De la bun început măicuţele s-au comportat foarte prost. Mi-au zis să nu plec din cameră, să nu spun nimic despre bani. La două săptămâni le-am auzit vorbind în bucătărie. M-au dus ca pe un pisoi în sac", a povestit bătrâna pentru emisiunea „Drept la ţintă".

Slujitoarele Domnului au folosit toate argumentele pe care le aveau la îndemână: „Am fost muşcată de mâini, aveam cheia legată de mână. Cele două maici, puse de Sebastiana, m-au dovedit, că erau mai tinere. Ea se răstea la mine: «Îţi dau una de nu mai mişti!»", a mai spus Maria Rotariuc. Casa şi terenul de un hectar i-au fost vândute pe 10.000 de euro, afirmă nepoata femeii.

„Notarul trebuia să constate discernământul vânzătorului", a comentat avocatul Bogdan Bărbuceanu. „Acest act se poate anula, printr-o hotărâre judecătorească. Ea nu a primit banii, este un concurs de infracţiuni". „Iată ce se întâmplă sub acest paravan, al hainei bisericeşti", a concluzionat el.

„Starea ei familială şi emoţională au determinat-o să facă o alegere de genul acesta", şi-a exprimat părerea despre caz şi psihologul Hanibal Dumitraşcu. „Asupra ei s-a exercitat o constrângere. O persoană fără suport alege o soluţie care i se pare un colac de salvare. Pentru o persoană în vârstă, religia este legată de milă, caritate, empatie, înţelegere", a explicat el cauzele pentru care măicuţelor le-a fost atât de uşor să o înşele pe bătrână.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net