Apa periculoasă Saguaro retrasă din 20 de județe

Ultima actualizare:

    Autorităţile continuă să retragă apa Saguaro
Autorităţile continuă să retragă apa Saguaro

După ce înainte de Revelion, 1.000 de litri de apă plată au fost retraşi de la vânzare din două hypermarketuri din Botoşani şi Dorohoi, sticlele de apă Saguaro continuă să fie retrase acum din magazinele constănțene. Potrivit autorităţilor, apa are încărcătură microbiologică mai mare decât limita admisă.

Potrivit verificărilor Direcţiei de Sănătate Publică, Apa Saguaro, care este distribuită în reţeaua Lidl, în 20 de judeţe, are o încărcătură microbiologică de 30 de ori mai mare decât limita admisă de lege.

Sesizarea a venit chiar din partea reprezentanţilor societăţii comerciale care distribuie apa, în urma unui examen de autocontrol.

„Nu se poate pune problema de apă infestată. Cazul a fost soluţionat imediat, mai ales că aici vorbim de o autosesizare, iar cantitatea de apă în cauză a şi fost distrusă”, a menţionat Minodora Vasiliu, directorul Direcţiei Sanitar - Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) la Botoșani.

Înainte de Revelion, 1.000 de litri de apă plată au fost retraşi de la vânzare din două hypermarketuri din Botoşani şi Dorohoi.

Zilele acestea, angajaţii Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanţa au retras de la vânzare un lot de  apă la doi litri însă în București, în cartierele Militari și Crângași, au fost vândute deja câteva sticle din lotul de apă cu probleme.

"Prin apă se pot transmite de la boli mai puţin grave până la boli grave. Poate avea efecte patologice foarte puternice la persoane sensibile. Dar nu ştim încă despre ce fel de contaminare este vorba, cu virusuri, cu bacterii...", a explicat profesorul Gheorghe Mencinicopschi, la România TV.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net