În 90 de zile se depun cererile pentru dosarele de daună pentru Carpatica

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

S-a deschis procedura de faliment pentru Carpatica Asig. Instanța a stabilit acest lucru în 16 februarie, însă, deocamdată decizia nu este definitivă. Chiar și așa termenul de 90 de zile pentru depunerea dosarelor de daună a început să curgă.

Cererile de plată sau de deschidere dosare de daună se pot depune, atât electronic cât și fizic, la sediul FGA (str. Amiral Constantin Bălescu nr. 18, sector 1, București). Până acum, Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) are înregistrate 12.981 de cereri de plată de la șoferii păgubiți. Însă banii pentru repararea mașinilor îi vor vedea abia după ce judecătorii vor da hotărârea devinitivă și irevocabilă.

”FGA e în drept să efectueze plăţi din disponibilităţile sale către creditorii de asigurări doar după rămânerea definitivă a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului şi doar către păgubiții care au depus cereri de plată și care au dosarele complete. Plata despăgubirilor se va face în limita a 450.000 lei pentru fiecare creditor”, au precizat reprezentanții instituției. 

În prezent, 200.000 de șoferi au polițe valabile la Carpatica. Consiliul Autorităţii Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat în iulie 2016 retragerea autorizaţiei de funcţionare a societăţii Carpatica Asig, ca urmare a constatării insolvenței a societăţii, şi promovarea cererii de deschidere a procedurii de faliment. Carpatica avea o cifră de afaceri de 130 milioane de euro pe an şi 500 de angajaţi. Falimentul companiei este al doilea cel mai mare după falimentul Astra, societate cu afaceri de 200 milioane de euro anual. Ambele companii au capital autohton şi au fost, într-o formă sau alta, sub supravegherea ASF în ultimii doi ani. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net