88 de răniți se zbat între viață și moarte

Ultima actualizare:

    Cinci pacienţi au fost operaţi din nou pentru a fi ajutaţi să respirefoto: Click!
Cinci pacienţi au fost operaţi din nou pentru a fi ajutaţi să respirefoto: Click!

În mai multe spitale din Capitală, sunt în continuare 134 de pacienți arși. Dintre aceștia, spune ministrul sănătății Nicolae Bănicioiu, 88 sunt în stare foarte gravă și critică. „Rănile sunt atipice, foarte grave. În plus, amestecul de gaze inhalat este foarte toxic”, a spus, ieri, ministrul.

  • - Spitalul Floreasca. Şase din cei 15 pacienţi răniţi internați aici sunt în stare critică, iar restul sunt intubaţi şi se află în stare gravă, a declarat, ieri, şeful Clinii de Chirurgie Plastică, prof. dr. Ioan Lascăr. „După evaluarea de azi (n.r. ieri) începem să facem o oarecare disociere a indicelui de gravitate, în sensul că deja se conturează existenţa unui lot cu şase pacienţi în stare critică, iar restul sunt cu toţii intubaţi, aproape în exclusivitate traheostomizaţi şi sunt în stare gravă”, a precizat profesorul.
  • - Spitalul Elias. Zece din cei 14 pacienţi spitalizați în această unitate sunt în Terapie Intensivă. Cinci au fost detubaţi în cursul nopţii de luni spre marți, iar patru sunt în continuare în stare gravă, a anunțat ieri managerul spitalului, prof. dr. Doina Dimulescu. „Trei pacienţi prezintă arsuri pe circa 20% din suprafaţa corporală, dar asociază arsuri ale feţei şi ale căilor aeriene. Şapte pacienţi prezintă arsuri pe suprafeţe cuprinse între 40 şi 50%”, a spus medicul, care a mai precizat că prognosticul este în continuare rezervat pentru pacienţii internaţi în terapie intensivă.
  • - Spitalul Militar. Opt din cei 12 pacienţi sunt în continuare la Terapie Intensivă. Șase dintre aceştia sunt în stare critică, cu arsuri pe 35-55% din suprafaţa corpului, iar cinci şi cu arsuri de căi respiratorii superioare, a declarat, ieri, dr. Laurenţiu Ene. Cei opt pacienţi de la ATI sunt în diferite stadii de evoluţie, iar în prezent se poate spune că s-a depăşit o etapă acută, respectiv şocul post-combustional, care ţine trei zile. Pacienţii de la Terapie Intensivă au arsuri între 35 şi 55% din suprafaţa corpului.
  • - Spitalul Bagdasar-Arseni. Din cei 21 de răniți internați aici, 15 sunt în terapie intensivă, ne-a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al unității, dr. Florin Bica. Potrivit acestuia, nouă pacienți sunt în stare foarte gravă și critică.
  • - Spitalul de Arși. 26 de răniți mai sunt internați în această unitate, potrivit directorului medical dr. Cristian Nițescu. „Nouă sunt în Terapie intensivă, în stare foarte gravă, intubați, dar stabili. Alți patru sunt pe secție, în stare gravă, iar 13, tot pe secție, în afara unui pericol imediat”, a completat dr. Nițescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
sare epsom jpg
trandafiri pixabay jpg
Facerea Adam Capela Sixtina Michelangelo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net