800 km pe jos până la capătul lumii

Ultima actualizare:

    Alexandra Popescu (28 de ani, stânga) şi  Georgiana Ioniţă  (29 de ani) vor căra în spate câte un  rucsac de 7 kg
Alexandra Popescu (28 de ani, stânga) şi Georgiana Ioniţă (29 de ani) vor căra în spate câte un rucsac de 7 kg

Sunt două fete cochete, le place viaţa de oraş şi adoră pantofii cu toc. Şi-au lucrat corpurile la sală şi nimic nu le recomandă pentru o asemenea încercare. Totuşi, Alexandra Popescu, model şi actriţă internaţională, şi verişoara ei, Georgiana Ioniţă, jurnalist de meserie, au pornit în pelerinajul vieţii lor.

Camino de Santiago (Drumul lui Iacob) este o călătorie spirituală de-a lungul Spaniei, pe care credincioşii creştini din toată Europa o fac pentru a obţine binecuvântarea patronului acestui pelerin aj, Apostolul Iacob. E un drum lung, de sute de kilometri, pe care creştinii îl fac pe jos, pentru a ajunge la locul unde se crede că e înmormântat sfântul, Catedrala Santiago de Compostela. Cele două verişoare, Alexandra şi Georgiana, vor parcurge 790 km cu rucsacul în spate, de la graniţa Spaniei cu Franţa, la locul care în vechime era considerat „capătul lumii”.

simeon stalpnicul png

„Pe lângă experienţa spirituală pe care o vom câştiga, ne dorim ca efortul nostru să vină în sprijinul a doi copii care au nevoie de susţinere. Am ales să o susţinem pe Andreea, o adolescentă fără vedere, de 17 ani, şi pe Ionuţ, un adolescent de 14 ani care suferă de distrofie musculară progresivă. Vom posta constant, pe internet, toate aventurile din acest pelerinaj, poveştile pe care le vom întâlni, dar şi obstacolele pe care trebuie să le depăşim”, ne-a spus Georgiana. Călătoria lor, care va dura circa 30 de zile, poate fi urmărită pe pagina oficială a acestui demers temerar.

Pentru ei fac acest drum

simeon stalpnicul png

De trei ani, Ionuţ e imobilizat în scaun cu rotile. Boala lui poate fi ţinută sub control cu ajutorul unui tratament costisitor. Andreea trăieşte în întuneric de la naştere. Cinci zile pe săptămână e la o şcoală specială, însă când se întoarce acasă dă piept cu aceleaşi condiţii vitrege. Puteţi dona pentru Ionuţ Costache în contul Asociaţiei Jurnaliştilor Civici RO89BRDE445SV83641474450, CIF 32814287, Swift BRDEROBU, deschis la BRD filiala Banu Manta. Pentru Andreea Letea puteţi dona în contul RO89BRDE445SV83641474450, CIF 32814287, Swift BRDEROBU, deschis la aceeaşi bancă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
bani curs valutar dolari jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
bebelus jpg
pensie jpeg
invitatie de nunta jpg
Prințul William în noiembrie 2023  foto   GettyImages jpg
eruptie vulcan jpg
bataie bici campanie sibiu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net