7 scenarii pentru salariile din 2018

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

„Revoluţia fiscală” a Guvernului îi va determina pe angajatori să modifice salariile românilor, de la 1 ianuarie 2018, odată cu transferul contribuţiilor de la angajator la angajat. Există şapte scenarii pentru actualizarea lefurilor. Iată care sunt acestea.

Transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, de anul viitor, aduce mai multe scenarii de implementare, ce ţin fie de majorarea salariilor brute, fie de adăugarea de prime brute sau de tichete de masă. În funcţie de ce soluţie aleg angajatorii, există şi o posibilitate ca salariile să scadă. „Cei mai mulţi dintre angajatori oscilează în prezent între decizia de a mări salariul de bază începând cu ianuarie 2018 şi acordarea de prime brute, de tichete de vacanţă şi/sau majorarea parţială a salariilor brute”, a spus pentru adevarul.ro Victor Dragomirescu, directorul general al Romanian Software, companie care a identificat şapte scenarii pe care angajatorii le pot aplica. 

Exemplu concret de calcul salarial

Calcul pentru un salariu net de 2.500 lei, cu un număr de 160 ore lucrătoare şi un număr maxim de 32 ore suplimentare pentru care se va acorda sporul minim de 75%. Astfel, în anul 2017, salariul de bază analizat este de 3.564 lei, valoarea brută a orelor suplimentare – 1.247 lei, angajatorul are un cost de 5.939 lei şi salariatul încasează 3.374 lei. În anul 2018, cu opţiunea de a păstra salariul net prin creşterea salariului de bază: salariul de bază va fi 4.273 lei, valoarea brută a orelor suplimentare va fi 1.496 lei, angajatorul va avea un cost de 5.913 lei şi salariatul va încasa 3.375 lei. Tot în anul 2018, dacă angajatorul păstrează netul prin plata unei prime brute, scenariul de calcul va arăta aşa: salariul de bază va fi 3.564 lei, valoarea brută a primei va fi 709 lei, valoarea brută a orelor suplimentare va fi 1.247 lei, angajatorul va avea un cost de 5.658 lei şi salariatul va încasa 3.229 lei. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net