7 lucruri care s-au schimbat după moartea lor

Ultima actualizare:

A trecut o lună plină de durere, lacrimi şi revoltă. Nenorocirea care s-a petrecut, la 30 octombrie, în clubul „Colectiv” a mutilat trupuri şi suflete, a băgat în pământ 60 de oameni şi a semănat suferinţă în inimile noastre. Moartea lor a schimbat, însă, România.

30 octombrie 2015 va rămâne pentru totdeauna ziua în care 400 de tineri, care se strânseseră într-un club din Bucureşti, la un concert rock, au văzut iadul. 27 dintre ei s-au stins în acea seară blestemată. Coşmarul a continuat, însă, în fiecare zi care a trecut. Au murit pe rând, iar, în 22 noiembrie, numărul lor a ajuns la 60. În spitale din Bucureşti şi din străinătate, mai sunt alţi 60, care se luptă să supravieţuiască. Au arsuri grave pe corp şi pe căile respiratorii. Câteva artificii de la finalul concertului trupei „Goodbye to Gravity” au aprins buretele de pe tavanul clubului „Colectiv”. A ars în câteva secunde şi s-a transformat într-un lichid care a căzut pe oameni. Le-a ars capul, mâinile, spatele şi pieptul, până la os. Aerul încins i-a ars şi pe dinăuntru, iar fumul degajat i-a gazat, pur şi simplu, motiv pentru care mulţi au murit intoxicaţi, ca la Auschwitz. Imaginile de la locul tragediei, cu oameni arzând şi murind în chinuri, ne-au produs suferinţă şi revoltă, deopotrivă. Oamenii au ieşit în stradă şi au cerut schimbarea. Click! vă spune ce s-a schimbat în România în ultima lună.

Cătălin Scânteie a fost externat

simeon stalpnicul png

Chitaristul trupei „Hatemode”,  Cătălin Scânteie, rănit în incediul din „Colectiv”,  a fost externat din Spitalul „Bagdasar-Arseni”, unde a fost internat alături de soția sa, Sanda, care urmează să ajungă acasă peste o săptămână. Cătălin a scris pe Facebook că este unul din cei salvați de Claudiu Petre, care a murit în incendiu. „Am fost tras de mâini și de geacă... și probabil printre ultimii scoși în viață din „Colectiv”. Am aflat că a murit abia la câteva zile după tragedie. Nu-l cunoșteam. Nu am cuvinte să-i mulțumesc. Poate că o voi face pe lumea cealaltă. Te iubesc, îngerul meu! Condoleanțe familiei!”, a mai scris Cătălin.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net