60 de ani de închisoare pentru «profii» de la Academia Infractorilor

Ultima actualizare:

    Şeful Academiei,  Adrian Botez,  zis “Ţîţă”, a fost “potcovit”  cu 30 de ani  de închisoare
Şeful Academiei, Adrian Botez, zis “Ţîţă”, a fost “potcovit” cu 30 de ani de închisoare

Mai bine de jumătate de secol! Atât vor petrece după gratii infractorii care au pus pe picioare cea mai de temut şcoală de jafuri şi tâlhării din întreaga lume.

Nouă inculpaţi din dosarul Academia Infractorilor au fost condamnaţi de Tribunalul Bucureşti, cumulat, la peste 60 de ani de închisoare, dintre care 30 sunt „dedicaţi” liderului grupării. Adrian Botez, zis “Ţîţă”, are cumulat acum şi o pedeapsă mai veche, primită de la Tribunalul Bacău. Decizia nu este una definitivă, însă cei 9 nu vor scăpa prea uşor din spatele gratiilor: au terorizat mapamondul întreg cu faptele lor „clocite” în Academia de tâlhării. De o violenţă ieşită din comun, liderii Academiei Infractorilor – Adrian Botez şi 17 locotenenţi ai acestuia - organizaţi pe criterii militare, au comis nu mai puţin de 27 de tâlhării în Marea Britanie, Belgia, Italia, Franţa, Germania, Austria şi Danemarca,  dar şi două infracţiuni de furt calificat, comise în Andora şi Marea Britanie.

simeon stalpnicul png

Majoritatea, în numai o lună: octombrie 2015! Academia infractorilor îşi recruta „studenţii” din casele de copii sau din cadrul unor familii sărace şi îi antrena să jefuiască un magazin în mai puţin de 60 de secunde. Nu de alta, dar cele mai multe „obiective” erau dotate cu sisteme sofisticate de alarmă, iar tâlharii trebuiau să fugă înainte de intervenţia firmelor de pază sau poliţiştilor. Chiar dacă atacurile erau comise de multe ori cu arme de jucărie, infractorii reuşeau să îngrozească, dând tunuri de peste 10 milioane de euro. Banii obţinuţi în urma vânzării bunurilor furate erau apoi împărţiţi, o cotă parte fiind trimisă şi rudelor aflate la închisoare în alte dosare.

Academia Infractorilor Români, mai periculoasă decât Pantera Roz sârbă

simeon stalpnicul png

Academia infractorilor (A.I.R.) s-a dovedit a fi mai profesionistă din punct de vedere infracţional decât gruparea sârbă Pantera roz, prin faptul că nu foloseau mijloace de comunicare. Anchetatorii nu au putut face interceptări pentru că executanții din grupare nu aveau voie să dețină, să folosească sau să discute la telefon şi la alte dispozitive ce puteau fi monitorizate prin mijloace tehnice moderne. 

image
image
image
image
image
image
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net