6 sfaturi să cheltuieşti cu cap banii câştigaţi la Loto

Ultima actualizare:

    Agenţia la care s-a câştigat, duminică, marele premiu, de aproape 44 de milioane de lei, se află în cartierul Tomis Nord, din ConstanţaFoto: Replica
Agenţia la care s-a câştigat, duminică, marele premiu, de aproape 44 de milioane de lei, se află în cartierul Tomis Nord, din ConstanţaFoto: Replica

Norocul a fost de partea unui constănţean duminică, la Loto. El a „împuşcat” potul de 9,6 milioane de euro. Cei mai mulţi câştigători n-au ştiut să-şi gestioneze banii şi au ajuns la fundul sacului în câţiva ani de trai opulent. Click! îi dă fericitului câteva sfaturi pentru a-şi cheltui cu cap banii câştigaţi.

1. În primul rând fii conştient că banii pi­caţi din cer nu aduc fericirea dacă nu ştii cum să-i cheltuieşti. Primul pas pe care trebuie să-l faci e să-i depozitezi în bănci. Am spus bănci, nu bancă, dintr-un motiv simplu. Aşa cum ouăle nu se ţin în acelaşi coş fiindcă rişti să le faci pe toate papară dacă pici în nas, la fel nici banii nu se ţin într-o singură bancă. Aşadar, deschide mai multe depozite, pe termene variabile, de care să nu te atingi decât la nevoie.

2. Deschide depozite de 100.000 €! Sunt singurele garantate, mo­­­tiv pentru care îţi poţi re­cupera banii în caz de faliment bancar. Păstrează un depozit sau două, flexibile, deschise pe termen scurt, din care să-ţi finanţezi ­ideile sau pentru cheltuielile zilnice. Investeşte în bunuri imobile! De fapt, nu investeşti, ci plasezi nişte bani pe care îi deţii, dar de care nu ai nevoie acum, ci mai târziu. Cele mai inspira­te plasări de fonduri se fac în clădiri (de locuit), ­terenuri (agricole sau pentru construcţii), obiecte de artă. Ele nu îşi pierd valoarea, ci aduc plus valoa­re odată cu trecerea timpului.3. Cumpără aur! Aurul e, poate, cea mai sigură monedă din lume. Aurul este cel mai recomandat mijloc de schimb fiindcă îndeplineşte toate criteriile: e o monedă acceptată universal, e uşor de transportat şi de divizat, nu e perisabil şi degradabil, nu poate fi falsificat uşor şi, mai ales, nu poate fi produs în cantităţi mari într-un timp scurt. BNR cotează gramul de aur la 140  de lei.4. Cum rezişti în faţa tentaţiilor? Cine câştigă 9,6 milioane € la Loto se gândeşte, precis, să cheltuiească mulţi bani pe distracţii şi bunuri. Însă, de aici şi până la cheltuieli inutile e un pas foarte mic şi pu­ţini pot rezista tentaţiilor de „a sparge” bani fără rost. Iată ce nu ar trebui să faci: să devii dependent de cumpărături, să dai petrecere în fiecare seară, să-ţi ieri Ferrari sau Lamborghini, să cazi în capcana jocurilor de noroc şi a alcoolului.5. Vizitează lumea! Una dintre cele mai inspirate investiţii este cea pe care o faci în tine şi familia ta. Şi aici nu mă refer la gadgeturi şi iahturi, ci la vacanţe din care poţi cunoaşte lumea. Pe glob sunt locuri pe care merită să le vezi măcar o dată în viaţă şi care te vor face să-ţi schimbi percepţia despre lume şi oameni. Nu strică să investeşti în cursuri de perfecţionare, cursuri de master sau de învăţare a unor limbi străine. Te vei simţi mai bine în pielea ta.

Marele premiu la 6 din 49, de 9,6 milioane €, s-a câştigat duminică, la Constanţa
Marele premiu la 6 din 49, de 9,6 milioane €, s-a câştigat duminică, la Constanţa

Click! spune

Agenţia la care s-a câştigat, duminică, marele premiu, de aproape 44 de milioane de lei, se află în cartierul Tomis Nord, din Constanţa. Reprezentanta agenţiei susţine că cel care a ghicit numerele câştigătoare 40, 28, 5, 12, 19 şi 44 ar fi o persoană în vârstă, întrucât acolo vin să joace, în general, bătrâni.

Câți bani îţi ia statul drept impozitLa un câştig de 9,6 milioane € (43.810.458 lei) plăteşti un impozit de 25% statului. Banii îţi sunt reţinuţi în momentul în care te prezinţi să-i ridici. Din totalul de 43.810.458 lei se vor scădea 600 de lei, suma maximă pe care o poţi încasa fără impozit. Aşadar impozitul perceput este 10.952.464 lei, astfel încât îţi mai revin doar 32.857.394 de lei. Dacă eşti pensionar, atunci mai datorezi statului 5,5% din suma câştigată sub formă de contribuţii la fondul de sănătate. Astfel, suma pe care o încasezi s-a redus la 30.447.852 de lei.

Greşeli făcute de alţi câştigători

Majoritatea celor care au bifat potul cel mare la Loto au pierdut câştigurile printre degete şi au avut parte numai de ghinioane. Iată ce greşeli au făcut milionarii la Loto.• A dat faliment şi a ajuns şomer.  În 1998, siderurgistul Costică Giurgea, din Galaţi, a câştigat 500 de milioane de lei vechi. Imediat ce s-a văzut cu banii în mână, bărbatul a început să-i cheltuiască. Şi-a cumpărat o casă şi o maşină, iar restul banilor i-a băgat într-o afacere care s-a dovedit a fi proastă. Mai mult, copiii i-au plecat în străinătate, iar soţia s-a îmbolnăvit grav. El a rămas şomer şi cu greu şi-a găsit un loc de muncă, pe post de şofer.• Şi-a «îngropat» rudele în bani şi cadouri. În 2003, un adolescent de 17 ani din Suceava, a jucat pentru prima dată la Loto 6 din 49 nişte numere pe care le visase. A câştigat potul cel mare: 1,3 milioane de dolari, devenind cel mai tânăr câştigător din istoria Loteriei. Din păcate, banii s-au dus la fel cum au venit. Dan Amariei a fost mână largă şi le-a cumpărat celor patru fraţi câte o garsonieră şi maşini. În plus, le-a mai dat şi bani. Apoi, a intrat în afaceri. A cumpărat o fermă de păsări, care nu a fost profitabilă, a încercat să-şi facă o firmă de transport, cumpărând câteva TIR-uri, însă, tot la faliment a ajuns.• A investit în fotbal şi a finanţat o campanie electorală. La fel de ghinionist a fost şi poliţistul comunitar Cristian Constantin din Călăraşi, care, în 2007, a câştigat 10 milioane de euro. Atunci avea 27 de ani. În doi ani, banii au fost făcuţi praf, după ce milionarul a cumpărat mai multe maşini de lux, a investit în fotbal, a finanţat campania electorală a lui Nicolae Dragu, primarul oraşului Călăraşi, devenind consilier local, a făcut donaţii şi a împrumutat diverse persoane. De restul banilor a deschis o discotecă. Aceasta a luat, însă, foc. Acum, din cele şapte maşini, i-a mai rămas doar una.• A împrumutat 200.000 €, dar nu i-a mai văzut înapoi. În 2008, Mihai Cazacu din Iaşi a câştigat 3,8 milioane de lei. Banii i-a investit în firma sa de construcţii, dar şi într-o colecţie de maşini de lux. Marea lui greşeală a fost că a început să dea bani cu împrumut, în stanga şi în dreapta. “Au venit la mine mai multe persoane pe care nici măcar nu le cunoşteam foarte bine, să mă roage să le împrumut bani pentru diverse afaceri. Pe mulţi i-am ajutat atunci”, a spus Cazacu. Cei în care a avut încredere nu au mai reuşit însă să-i înapoieze banii, aproximativ 200.000 €, iar milionarul a fost nevoit să apeleze la justiţie.

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net