6 sfaturi ca să cumperi cea mai bună saltea de pat

Ultima actualizare:
Saltea ortopedică fermă, magazin Dormeo, Preţ: 599 lei
Saltea ortopedică fermă, magazin Dormeo, Preţ: 599 lei

Aproape în fiecare dimineaţă te trezeşti obosită, cu dureri de gât, de muşchi şi de spate? E foarte posibil ca salteaua pe care dormi să fie de vină, iar în acest caz ai o singură opţiune: de a cumpăra una nouă. Specialiştii magazinelor Dormeo şi Salterra ne spun la ce să fim atenţi atunci când dorim să cumpărăm salteaua de pat, astfel încât să ne protejăm sănătatea.

Care e mărimea potrivită?

Dimensiunile saltelei trebuie să se potrivească atât cu somiera cât şi cu dimensiunile patului. În magazine vei găsi mărimi clasice dar saltelele de pat pot fi şi personalizate, după preferinţele tale. Salteaua nu trebuie să fie nici mai mică, nici mai mare decât dimensiunea somierelor. Dacă este mai mare, nu se va potrivi cu somiera, iar dacă este prea mică se va mişca, iar somnul tău nu va fi unul odihnitor. 

Salteaua trebuie să protejeze coloana vertebrală

Când alegi o saltea, asigură-te că oferă suportul corespunzător coloanei vertebrale. Dacă salteaua este prea tare, în timpul somnului, dacă dormi pe spate, coloana va fi super-cambrată, iar dacă este prea moale atunci corpul va lua poziţia „castron”, iar coloana se va curba, adoptând o poziţie nefirească. Chiar dacă în prezent nu ai probleme cu spatele, alegerea corectă a saltelei poate influenţa prezenţa sau absenţa acestor afecţiuni pe viitor. 

Atenţie la confortul oferit!

Salteaua de pat trebuie să fie foarte confortabilă. Aceasta înseamnă că trebuie să te simţi bine când eşti înstinsă pe ea, că te poţi relaxa oricând atunci când te aşezi. Multe magazine îţi oferă posibilitatea de a proba salteaua de pat gratuit, timp de câteva săptămâni, pentru a stabili dacă este cea potrivită pentru tine.

Calitate, igienă şi protecţie

În general, folosim o saltea ani la rând. Dormim, ne odihnim, uneori mâncăm, ne uităm la televizor stând pe saltea. Astfel, salteaua poate deveni oricând o sursă de bacterii şi microbi, un loc propice pentru dezvoltarea acarienilor. Când alegi o saltea, optează pentru modele anti-alergice şi care sunt tratate împotriva microorganismelor. 

Alege în funcţie de preţ

De obicei, o saltea de pat costă destul de mult, însă există modele de foarte bună calitate, care au un preţ accesibil. Mare atenţie! Alege în funcţie de propriul confort! Dacă vei cumpăra o saltea scumpă în ideea în care este de calitate, s-ar putea să constaţi că nu ţi se potriveşte: fie este prea fermă, fie este prea moale. Pe de altă parte, având în vedere că salteaua se schimbă la 7-10 ani, nu este cazul să faci compromisuri! Cumpără cea mai bună saltea pe care ţi-o permiţi!

Ce somieră cumperi

Somierele sunt concepute să se potrivească perfect cu salteaua de pat. Combinaţia potrivită între saltea şi somieră îţi oferă garanţia unei poziţii corecte a coloanei vertebrale în timpul somnului şi îţi asigură susţinerea de care ai nevoie. 

O dată la un anumit interval, în special în primele şase luni de utilizare, răsuceşte salteaua de pe-o parte pe alta şi de-a lungul, şi de-a latul pentru ca umplutura să se stabilizeze foarte bine. 

Ce tipuri de saltele există în magazine?

Specialiştii salterra.ro ne spun care sunt tipurile de saltele de pat pe care le găsim în magazine, care sunt diferenţele între ele şi ce beneficii aduc sănătăţii. 

Saltele cu arcuri

Beneficii: foarte bună susţinere, confort, foarte bună circulaţie a aerului în interiorul saltelei, durabilitate. Calitatea saltelelor cu arcuri depinde de grosimea firului de sârmă din oţel dar şi de numărul de arcuri prezent în saltea. 

Saltele din spumă clasică

Beneficii: susţin coloana în poziţie corectă, spuma profilată oferă susţinere adaptată fiecărei părţi a corpului, oferă suport şi permit mişcarea naturală în timpul somnului, sunt hipo-alergenice, cu proprietăţi anti-microbiene.

Saltele din spumă cu memorie de formă

Spuma cu memorie de formă este un material vasco-elastic, sensibil la căldură, care se adaptează perfect la temperatura corpului, reduce necesitatea de a schimba poziţia în timpul nopţii. Beneficii: spuma cu memorie de formă se adaptează perfect la temperatura corpului şi distribuie presiunea acestuia punct cu punct. Reduce numărul mişcărilor în timpul nopţii şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui. 

Saltele din latex

Latextul este un material natural, anti-alergic, ce permite saltelei să respire. Cu cât densitatea latexului este mai mare, cu atât salteaua va fi mai fermă. Beneficii: circulaţie foarte bună a aerului în interiorul saltelei, confort excelent, relaxarea coloanei, material foarte rezistent, îmbunătăţirea circulaţiei sangvine. 

Saltea spumă, magazin salterra.ro, preţ: 639 lei
Saltea spumă, magazin salterra.ro, preţ: 639 lei

Saltea cu arcuri, magazin ikea.ro, preţ: 499 lei
Saltea cu arcuri, magazin ikea.ro, preţ: 499 lei

Saltea din spumă cu memorie de formă, magazin Dormeo, preţ: 999 lei
Saltea din spumă cu memorie de formă, magazin Dormeo, preţ: 999 lei

Saltea ortopedică cu arcuri, magazin ramedepat.ro, preţ: 624 lei
Saltea ortopedică cu arcuri, magazin ramedepat.ro, preţ: 624 lei

Saltea din spumă, magazin ikea.ro, preţ: 329 lei
Saltea din spumă, magazin ikea.ro, preţ: 329 lei

Saltea latex, magazin ramedepat.ro, preţ: 1779 lei
Saltea latex, magazin ramedepat.ro, preţ: 1779 lei

Saltea ortopedică  cu arcuri, magazin  tamos.ro,  preţ: 225 lei
Saltea ortopedică cu arcuri, magazin tamos.ro, preţ: 225 lei


    Saltea ortopedică  cu arcuri, magazin  tamos.ro,  preţ: 225 lei
Saltea ortopedică cu arcuri, magazin tamos.ro, preţ: 225 lei

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net