6 reguli pe care le vom respecta la plajă după 1 iunie

Ultima actualizare:
Ministrul Economiei, Virgil Popescu, atenționează administratorii de plaje că nerespectarea regulilor impuse va duce la sanctiuni
Ministrul Economiei, Virgil Popescu, atenționează administratorii de plaje că nerespectarea regulilor impuse va duce la sanctiuni

Începând cu 1 iunie vom putea merge la mare, însă există câteva reguli pe care le vom respecta la plajă. Ese vorba despre măsuri de distanțare fizică, în așa fel încât să prevenim infectarea cu coronavirus.

Ministrul Economiei Virgil Popescu a anunțat care sunt condițiile pentru deschiderea plajelor, după data de 1 iunie, transmite Digi24. Iată cum va fi de acum încolo!

  • La plajă turiștii vor sta doar pe șezlong. Nu mai sunt permise rogojinile, cerașafurile sau prosoapele întinse unele lângă altele.
  • Între șezlonguri trebuie păstrată o distanță de cel puțin doi metri.
  • Intrarea și ieșirea de pe plajă se va face organizat, în așa fel încât oamenii să nu se calce-n picioare, să nu existe aglomerație sau îmbulzeală.
  • Administratorii de plaje și patronii teraselor trebuie să se asigure că sunt respectate regulile impuse de autorități, în caz contrar ministrul susține că vor fi aplicate sancțiuni.
  • Pe Litoral sunt deschise hotelurile și terasele. Restaurantele din interiorul unităților de cazare rămân, deocamdată, cu obloanele trase.
  • Cei cărora le este teamă să nu se infecteze cu Covid-19 din apa mării trebuie să știe că riscurle sunt minime. Însă, recomandat este ca atunci când intrăm în apă să păstrăm aceeași distanțare fizică față de celelalte persoane. Nu luăm coronavirus din apă, dar îl putem lua dacă un străin se scaldă lângă noi și strănută. Și este, la rândul său, bolnav.

Virgil Popescu: „Restaurantele s-ar putea deschide după 15 iunie”

„Restaurantele din hoteluri nu se vor redeschide deocamdată. O să discutăm o nouă evaluare în data de 15 iunie și dacă epidemiologii vor spune acest lucru, sigur vom deschide și restaurantele. Nu am pus nicio restricție pentru hoteluri, ele au fost deschise. Nu avem nicio restricție referitoare la capacitatea de cazare”, a mai declarat ministrul Virgil Popescu.

Regulile pe care le vom respecta anul acesta la plajă sunt obligatorii, iar cine nu se conformează va fi amendat. Pe Litoral vor fi numeroase patrule de poliție care se vor asigura că măsurile de distanțare sunt luate în serios.

Citește și: 

Măsuri de relaxare de la 1 iunie: lista completă! Maxim 4 oameni la o masă, la terase

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
geto daci jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net