46 de ani şi 8 luni vor sta în puşcărie violatorii Ralucăi

Ultima actualizare:

În timp ce Raluca susţinea luni (17 august) examenul de Bacalaureat, cele şapte brute care au violat-o în noiembrie 2014 îşi primeau pedeapsa: 46 de ani şi 8 luni de închisoare, în total. Deşi decizia instanţei nu e definitivă, tinerii au fost ridicaţi de acasă şi duşi în arest.

Avădanei Silviu, Rotaru Alin, Bolboceanu Petrică, Burada Silviu, Surleac Ioan, Burlacu Paul şi Boicu Bogdan au ajuns, ieri, acolo unde le este locul: în arest. Magistraţii Judecătoriei Vaslui au decis să schimbe măsura controlului judiciar în cazul celor şapte violatori din Văleni, iar aceştia să-şi aştepte sentinţa finală după gratii, întrucât hotărârea dată ieri poate fi atacată cu apel. Instanţa i-a condamnat pe cei şapte la 46 de ani şi 8 luni de închisoare, în total, dar şi la plata a 50.000 de lei victimei, daune morale. 

Astfel, cea mai mare pedeapsă a primit-o Ovidiu Silviu Burada, cel care a racolat-o pe fata de 18 ani din staţia de autobuz din municipiul Vaslui şi care a premeditat violul. El a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru viol în formă agravantă şi patru ani pentru lipsire de libertate în mod ilegal, astfel că va executa pedeapsa cea mai grea, de şapte ani, cu un spor de un an şi patru luni, rezultând opt ani şi patru luni de închisoare. Paul Andrei Burlacu, Silviu Avădanei şi Petrică Ionuţ Bolboceanu au fost condamnaţi la câte şapte ani de închisoare. Ionuţ Boicu, Alin Rotaru şi Ioan Surleac, care au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, au primit cele mai mici pedepse, adică cinci ani şi opt luni de închisoare.

Cei şapte tineri n-au fost prezenţi, luni, în sala de judecată. Cu toate acestea, încă din timpul şedinţei, la porţile lor se aflau poliţişti şi jandarmi care erau pregătiţi să-i ridice, ceea ce s-a şi întâmplat. Ei au ajuns în arestul Poliţiei.

Zeci de localnici s-au adunat, ieri, pe uliţele satului pentru a asista la ridicarea celor şapte tineri de către poliţişti. Deopotrivă, tineri, bâtrâni, femei sau bărbaţi, localnicii din Văleni se arată revoltaţi de condamnarea celor şapte tineri şi acuză victima că ”le-a distrus viitorul băieţilor”. Tânăra de 18 ani, batjocorită de cei şapte, este în continuare pusă la zid, denigrată şi jignită. Printre cele mai vehemente voci împotriva victimei sunt ale femeilor din Văleni, care susţin că, ”dacă ar fi fost o fată cuminte, nu ar fi păţit nimic”. 

„Au băgat la puşcărie şapte oameni nevinovaţi. Fac 40 şi ceva de ani de închisoare pentru o obrăznicătură. Dar adevărul va ieşi la suprafaţă. Dacă va fi nevoie, o să mergem la Ministerul Justiţiei şi vom face greva foamei. Eu am o fată, dar i-aş lua capul dacă ar urca într-o maşină cu băieţi, aşa cum a făcut nenorocita asta”, a declarat, pentru “Adevărul”, tatăl lui Petrică Bolboceanu, după ce poliţiştii l-au ridicat pe fiul său pentru a-l conduce la arest. 

La locuinţa lui Silviu Burada, inculpatul care a primit cea mai mare pedeapsă,  s-au adunat cei mai mulţi susţinători. „Dacă erau nişte amărâţi, mai spuneai, dar sunt oameni la locul lor, oameni gospodari care acum trag necazul ăsta din cauza uneia care a ridicat coada. Justiţie e asta?”, îi jelea o vecină a familiei Burada pe cei şapte violatori. La ieşirea lui Silviu Burada din locuinţă, una dintre bătrâne a exclamat: ”Mi se rupe inima când văd că se duce la puşcărie! Băiat în floarea vârstei să ajungă la puşcărie. Pentru o fată? Se poate una ca asta?”


    Fotografii: Adevărul/Vremea Nouă
Fotografii: Adevărul/Vremea Nouă

Tânăra a dat prima probă de la Bacalaureat

Raluca a susţinut luni prima probă de la Bac. Ar fi trebuit să dea examenul la începutul verii, însă, din cauza necazului prin care trece, fata nu s-a putut pregăti, aşa că a venit la sesiunea de toamnă. Profesorii i-au înţeles situaţia şi chiar au susţinut-o şi ajutat-o dându-i meditaţii gratis pentru a putea face faţă examenului.

În 10 noiembrie 2014, Raluca s-a întâlnit în Vaslui cu doi vecini din sat, care s-au oferit s-o conducă acasă cu maşina. Cei doi au mers pe un câmp de lângă Văleni, unde şi-au mai chemat alţi patru prieteni. Cei şase au violat-o pe tânără până când aceasta a leşinat. Apoi, au dus-o pe un alt câmp, unde l-au mai chemat pe un tânăr care a violat-o.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic instagram jpg
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net