39.500 de absolvenţi de liceu, la Bac-ul ”picaților”. Examenul începe luni

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Aproape 39.500 de absolvenţi de liceu s-au înscris la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat, care începe luni, pentru prima dată cu probele scrise.

Ministerul Educaţiei anunţă că pentru cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat s-au înscris 39.435 de absolvenţi de liceu. Dintre aceştia, 24.690 sunt din promoţia curentă, iar 14.745 din seriile anterioare. 

În prima sesiune a examenului Bacalaureat au fost declaraţi respinşi 34.690 de candidaţi, iar alți 30.000 nu s-au prezentat.

În 21 august, are loc proba scrisă la Limba şi literatura română, în 22 august, va fi proba la Limba şi literatura maternă, iar miercuri, 23 august, se va desfăşura proba obligatorie a profilului. Probele scrise se încheie joi, 24 august, cu proba la alegere a profilului şi specializării. 

Proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română începe vineri, 25 august, şi continuă luni, 28 august, când este programată şi proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. Evaluarea competenţelor digitale se va derula în zilele de 29 şi 30 august, urmând ca evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională să se desfăşoare în 30 şi 31 august.

Afişarea primelor rezultate şi depunerea contestaţiilor vor avea loc în 1 septembrie, iar afişarea rezultatelor finale este programată pentru 6 septembrie.

image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net