331 de candidați la parlamentare, repetenți la integritate. Îi mai votezi?

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Au făcut din politică o meserie, dar au șomat în legislativele anterioare. Unii sunt, poate, la prima participare la un scrutin electoral, dar pozează deja în salvatori ai țării. Pe 11 decembrie vor să-i răsplătește cu un vot, însă până acum n-au făcut decât să tragă pentru ei și protejații lor. Iată lista candidaților cu grave probleme de integritate care vor să ocupe un loc în Parlament.

Au schimbat partidele ca pe șosete, nu-și pot justifica averea, au avansat în carieră sau i-au propulsat pe alții pe criterii de nepotism, au fost sau sunt urmăriți penal pentru fapte de corupție ori au colaborat cu fosta Securitate. Acestea sunt doar o parte din criteriile după care portalul România Curată i-a analizat pe candidații aflați pe liste elegibile la palamentare. Concluzia e că 331 dintre ei n-ar avea ce să caute în Parlament.

În topul candidaților repetenți la integritate se află politicienii PSD, partid care are peste o sută de candidați „pătați”. Publicația notează că PSD are și cei mai mulți candidați eligibili. Lista neagră a candidaților care au picat testul integrității ar putea fi deschisă de însuși liderul formațiunii, condamnat cu suspendare pentru fapte comise în calitate de politician, dar pentru care justiția nu a considerat necesar să impună limitări ale drepturilor electorale prin sentință, mizând – inutil, se vede, într-o țară care-și alege primari aflați deja după gratii – pe presiunea opiniei publice. Și mai sunt, pe listele PSD, încă trei condamnați definitiv.

PNL are 60 de candidați care au aceleași probleme de integritate. Partidul are doar doi politicieni condamnați, însă unul dintre aceștia a scăpat fiindcă faptele sale s-au prescris. Liberalii sunt campionii conflictelor de interese, fie că sunt determinate de afaceri cu statul, fie de diferite cumetrii.

ALDE, partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, are peste 50 de persoane pe lista neagră. Cu toate acestea, formațiunea se află, în sondaje, în preajma pragului electoral, deci cu mult mai puțini candidați considerați eligibili și analizați. Fiind o formațiune relativ nouă, formată prin desprinderea de vechiul PNL, e mai puțin relevant traseismul, dar un fenomen interesant este reprezentat de faptul că cei cu probleme sunt grupați în câteva fiefuri, în jurul unor baroni locali. De asemenea, pe listele ALDE se ascund doi foști miniștri scăpați prin votul Parlamentului de dosare penale și, mai ales, cea mai mare proporție de candidați aflați sub anchetă.

Câți candidați cu probleme de integritate au partidele lui Traian Băsescu (PMP), Bogdan Diaconu (PRU) și USR (Nicușor Dan) aflați citind articolul integral.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net