Tudorel Toader anunţă joi dacă o schimbă din funcţie pe Kovesi

Ultima actualizare:

    Tudorel Toader ține în șah România cu anunțul pivind soarta lui Kovesi
Tudorel Toader ține în șah România cu anunțul pivind soarta lui Kovesi

Ministrul Justiției, Tudorel Toader va prezenta joi, de la orele 18.00, concluziile raportului cu privire la activitatea managerială a Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În timp ce reprezentanții coaliției PSD-ALDE, cer capul procurorului Laura Codruța Kovesi, șefa DNA, Opoziția și procurorul general al României, Augustin Lazăr cer păstrarea acesteia în funcție

Tudorel Toader anunțase inițial că va prezenta raportul în fața Parlamentului, lăsând decizia de schimbare a șefei DNA pe seama aleșilor românilor. Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a fost primul care s-a opus ideii, anunțând că ministrul Justiției trebuie să-și asume păstrarea sau mazilirea Laurei Codruța Kovesi.

Scandalul vizând DNA s-a declanşat după ce Antena 3 a difuzat o înregistrare cu fostul deputat PSD Vlad Cosma, care susţine că procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea de la DNA Ploieşti ar fi încercat să facă dosare în baza unor “probe fabricate” pe numele unor politicieni şi oameni de afaceri, între care Sebastian Ghiţă. Vlad Cosma a susţinut, de asemenea, că şeful DNA Ploieşti, Lucian Onea, i-ar fi cerut să modifice documente şi probe care ar fi fost folosite ulterior în dosar.

Ministrul Justiției şi-a scurtat săptămâna trecută vizita oficială pe care o efectua în Japonia, după ce premierul Viorica Dăncilă i-a solicitat să revină în ţară, pentru a lămuri informaţiile apărute în spaţiul public legate de abuzurile DNA. Pe 15 februarie, Tudorel Toader anunţa că joi va face o informare de presă în care va prezenta raportul cu privire la activitatea DNA.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a susţinut, săptămâna trecută, o conferinţă de presă de două ore în care a spus că nu are niciun motiv să îşi dea demisia, pentru că a respectat legea în tot ceea ce a făcut. Ea a afirmat că în acest scandal nu este vorba despre Kovesi, ci despre “asaltul asupra justiţiei”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldat rus in Ucraina FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
iepure paste istock jpg
oua jpg
image png
1 pasca oua rosii cozonac 1706149666 jpg jpeg
atena pixabay jpg
saptamana luminata
flori jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net