30 de maramureşeni, intoxicaţi cu ciuperci. Un copil, în comă

Ultima actualizare:

    (Foto: Arhivă)
(Foto: Arhivă)

Un copil de 4 ani din Târgu Lăpuş a ajuns în comă la spital, după ce a mâncat ciuperci. Acesta nu este singurul caz înregistrat la Spitalul Judeţean din Baia Mare. În total, într-o singură zi, 30 de persoane au ajuns la medic după ce s-au intoxicat cu ciuperci.

Un copil din Târgu Lăpuş a ajuns în comă la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Dr. Constantin Opriş” Baia Mare după ce a mâncat ciuperci culese din pădure şi pregătite acasă, potrivit actualmm.ro. Şi nu este primul caz de intoxicaţie cu ciuperci cu care s-au confruntat medicii de la Unitatea Primire Urgenţe.

Conform informaţiilor furnizate de managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Sorina Pintea, în doar 24 de ore, la Spitalul Judeţean au ajuns 30 de persoane intoxicate cu ciuperci.

"Situaţia este îngrijorătoare pentru că, pur şi simplu, nu mai sunt locuri unde să îi internăm. Doamne fereşte de un eveniment neplăcut, pentru că Terapia Intensivă este plină. Am rezolvat situaţia pe moment şi am repartizat bolnavii în alte secţii pentru a putea face faţă numărului mare de intoxicaţii cu ciuperci. Oamenii trebuie să aibă grijă ce consumă. Nu toate ciupercile sunt comestibile", a declarat Sorina Pintea.

Medicii recomandă oamenilor să fie foarte atenţi atunci când consumă ciupercile, fie că le cumpără din piaţa, fie că le culeg din pădure.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net