28 de români din Marea Britanie, confirmați cu noul coronavirus. Focarul de infecție e la o fermă de legume

Ultima actualizare:

    28 de români din Marea Britanie, de la o fermă de legume, confirmați cu noul coronavirusFoto: Pixabay
28 de români din Marea Britanie, de la o fermă de legume, confirmați cu noul coronavirusFoto: Pixabay

28 de români care lucrează la o fermă de legume din Herefordshire, Marea Britanie,au fost confirmați cu noul coronavirus. Muncitorii sunt asimptomatici și au fost trimiși în izolare, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Afacerilor de Externe.

În urmă cu două zile, 200 de muncitori de la ferma de legume din Mathon, un sat din estul comitatutului Herefordshire, Anglia, au fost izolați, după ce 73 dintre ei au fost depistați pozitivi la testarea pentru COVID-19.

Inițial autoritățile străine nu au anunțat din ce țări provin cei infectați. Ministerul Afacerilor Externe s-a autosesizat în acest caz și a aflat că printre muncitorii pozitivi se află și mai mulți români.

„Potrivit informaţiilor preliminare obţinute în cursul serii de ieri, 13 iulie, din partea reprezentanţilor agenţiei de plasare a forţei de muncă, la ferma în cauză îşi desfăşoară activitatea aproximativ 100 de cetăţeni români, iar 28 dintre aceştia au fost testaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19. Cetăţenii români sunt asimptomatici, starea de sănătate este bună, beneficiind de monitorizare zilnică de către Serviciul de Sănătate Publică”, se arată în comunicatul Ministerului de Externe, potrivit Libertatea. La ferma de legume din Mathon lucrează aproape 100 de români.

„Totodată, la ferma în cauză sunt prezenţi reprezentanţi ai autorităţilor locale britanice, inclusiv traducători. De asemenea, MAE precizează că, la acest moment, niciun lucrător nu mai desfăşoară activităţi în cadrul fermei”, se mai arată în comunicat.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net