2018, an negru pentru șoferi

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Se întoarce taxa auto, cresc impozitele la Fisc, apar dări noi, iar ITP-ul se face mai des ca până acum. Ca și cum nu ar fi destul pentru șoferi, iată că și benzina a ajuns azi la maximul ultimilor ani.

2018 aduce numai vești proaste pentru șoferi. După ce guvernații au anunțat că, în noua ei formă, taxa auto va fi achitată de toată lumea, șoferii află că vor fi nevoiți să achite și impozite mai mari, dar și că vor fi trebui să treacă mai des pe la service în vederea efectuării Inspecției Tehnice Periodice. Dacă are mașină mai veche de 12 ani, e adevărat, dar sunt și alte aspecte care ne afectează pe toți, indiferent de mașina pe care o conducem! E vorba de carburanți, care sunt tot mai scumpi de la o zi la alta, și au ajuns, în 2018, la niveluri record. Cu peste 1 leu în plus plătim azi pentru un litru de benzină sau motorină față de prețurile practicate în urmă cu doar 6-7 luni!

”În luna iulie 2017 am făcut plinul de motorină undeva în provincie și am plătit 4,33 lei pentru un litru. Am băgat aproximativ 50 de litri, deci am plătit 216 lei. Azi (n.red. – luni, 8 ianuarie 2018 ) am alimentat cu 5,38 de lei. Adică am peste 50 de lei pentru același plin, în doar câteva luni. Și ei îi dau într-una ba cu acciza, ba cu petrolul, când, de fapt, scumpirile sunt că așa vor ei. Total nejustificate. E nesimțire cruntă!”, spune revoltat un tânăr din București.

Reporterii Click! au luat pulsul la pompe luni, 8 ianuarie, dar și în lunile de la finele anului 2017. Față de luna octombrie, spre exemplu, plătim astăzi cu aproximativ 30 de bani mai mult, indiferent că alimentăm cu benzină sau motorină.

Cele mai ieftine sortimente se vindeau luni în stațiile Petrom și Lukoil, unde un litru de benzină fără plumb costa 5,32 lei, respectiv 5,35 lei, în timp ce un litru de motorină ajungea la 5,43, respective 5,45 lei. În 15 octombrie 2017, aceleași sortimente, la aceleași pompe, costau 4,97 lei, respectiv 5,06 lei în cazul benzinei și 5,09, respective 5,06 lei – pentru motorină.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net