12 răniţi în urma incendiului din clubul Colectiv au fost externaţi

Ultima actualizare:

    59 de tineri şi-au pierdut viaţa în infernul din Colectiv foto: Mihai Caliu
59 de tineri şi-au pierdut viaţa în infernul din Colectiv foto: Mihai Caliu

Medicii au o misiune grea în aceste zile după tragedia de la clubul Colectiv. 133 de persoane se află în continuare în spitale şi au nevoie de îngrijiri medicale după ce au suferit arsuri pe faţă şi pe corp. Ministrul Sănătăţii a anunţat că din toţi aceşti răniţi, 80 de pacienţi sunt în stare crtică, însă 12 tineri au fost externaţi.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat miercuri că medicii lucrează la foc continuu în spitalele în care au fost internaţi pacienţii cu arsuri de la clubul Colectiv. "Este o mobilizare extraordinară. Sunt echipe noi de medici din Israel şi Turcia. Se face tot ce este posibil pentru a-i salva. La secţia de arşi de la Spitalul Floreasca sunt 65 de chirurgi. Sunt 133 de răniţi, a mai fost externat unu. Din cei 133 peste 80 sunt în stare critică. 12 au fost externaţi"", a spus ministrul, citat de romaniatv.net. Potrivit oficialului există momentan rezervele necesare de sânge pentru victime.

"Din punctul de vedere al donatorilor de sânge suntem organizaţi. Am făcut un apel pentru a fi asiguraţi pe această perioadă. Există toate rezerverele necesare de sânge. Toţi cer care vor să doneze sânge sau obiecte sanitare nu trebuie să vină cu ele la spital. Puteţi contacta Unifarm. Sângele din Moldova trebuie testat. Au venit 200 de unităţi", a adăugat Bănicioiu pentru aceeaşi sursă.

Bilanțul persoanelor care și-au pierdut viața în incendiul de la clubul Colectiv, de vineri, 30 octombrie, a crescut marți. Din păcate, Andreea Chiriac (28 de ani), internată cu arsuri grave la Spitalul pantelimon din București, a pierdut lupta pentru viață. Ea este a 32-a victimă a incendiului din clubul Colectiv.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
bani euro pixabay jpg
Canicula in Romania FOTO Profimedia jpg
Waldspirale darmstadt jpg
scortisoara jpeg
chili pepper 1783761 1280 jpg
athenee palace jpg
constantin si elena sfinti png
bullying 679274 1920 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net