12 milioane de români așteaptă cu nerăbdare Black Friday 2016

Ultima actualizare:

    Românii au descoperit din 2011 o pasiune nebănuită de a cheltui într-o singură zi sume mari de bani foto: Wikipedia
Românii au descoperit din 2011 o pasiune nebănuită de a cheltui într-o singură zi sume mari de bani foto: Wikipedia

Între 500 și 700.000 de români vor pândi în dimineața zilei de vineri, 18 noiembrie, startul ediției din 2016 a celebrei de acum manifestări cunoscute sub formula Black Friday. Așa sună calculele celor de la eMag, care promit pentru acest an un start mai matinal decât cel de anul trecut când „vânătoarea” de produse a început după ora 8.00. O oră exactă se pare că nu va fi comunicată oficial nici în acest an. 

Și cum Black Friday e ziua în care românii se răsfață la cumpărături, în joc vor fi sute de mii de produse, doar cei de la eMag anticipând că vor atinge pragul a 800.000 de produse vândute, ceea ce va atrage vânzări de peste 250 de milioane de lei. Per total, conform primelor estimări, românii vor cumpăra, în ziua din an dedicată teoretic celor mai bune oferte de produse, bunuri de peste un miliard de lei.

Circa 7 milioane de conaționali își vor cumpăra vineri cadoul mult visat

Mai mult, circa 12 milioane de români așteaptă deja cu nerăbdare ziua de Black Friday 2016, 7 milioane dintre acestea anunțându-și deja intenția fermă de a cumpăra cel puțin un produs.

În joc vor fi aruncate, doar de către cei de la eMag, 40.000 de televizoare, 50.000 de smarphone-uri, 20.000 de laptopuri, 17.000 de frigidere, circa 100.000 de electrocasnice de mici dimensiuni, 35.000 de aparate de îngrijire personală, peste 100.000 de jocuri și jucări și cam tot atâtea seturi de parfumuri și cadouri, căci sărbătorile de iarnă bat la ușă.

O primă mare surpriză constă în faptul că cei de la eMag în colaborare cu compania E.ON pun la bătaie 1.000 de pachete ce constau în contracte de furnizare de curent electric exclusiv consumatorilor casnici pe durata unui an, dar care includ șase luni de consum gratuit.

De asemenea, nu vor lipsi autoturismele și motocicletele, însă surprizele vor fi dezvăluite treptat începând de miercuri și până în noaptea de joi spre vineri.

Black Friday, la a șasea ediție în România

În medie, cei de la eMag vorbesc despre reduceri cu circa 35% pentru produsele care se vor regăsi la vânzare online.

Însă pentru ziua de vineri sunt anunțate oferte speciale dintre cele mai diverse, cum ar fi cele pentru produse mobiliere sau pentru obiecte de îmbrăcăminte sau încălțăminte. Nu va lipsi nici măcar oferta pentru scutece!

Black Friday se va organiza în 2016 pentru cel de-al șaselea an consecutiv. Din 2011 încoace, numărul românilor cărora această zi i-a îmbiat la cumpărături a crescut constant, de la câteva sute de mii în primul an, la 4,1 milioane în 2012, apoi 7,4 milioane în 2013, la 9,5 milioane în 2014 și atingând 11 milioane anul trecut. Pentru acest an statisticile arată că fiecare român va cumpăra în medie cel puțin trei produse cu ocazia Black Friday.  

Deja în România există în „Black Friday de tip comercial”, cum îl numește Iulian Stanciu de la eMag, organizat în diverse perioade ale anului, nu doar în cea de a treia zi de vineri a lunii noiembrie, dar și un „Black Friday tradițional”, inspirat după modelul nord-american și care se organizează pe durata unei singure zile.       

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image png
motanul max universitate vermont facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net