12 localități din Argeș ar putea intra în carantină. Prefectul: „Oamenii își pun măștile doar când văd controlul”

Ultima actualizare:

    Oamenii respectă regulile doar când văd Poliția sau echipa de controlFoto: Inquam Photos
Oamenii respectă regulile doar când văd Poliția sau echipa de controlFoto: Inquam Photos

12 localități din Argeș ar putea intra în carantină de luni, 27 iulie, dacă numărul cazurilor de Covid-19 va continua să crească în aceste zile. Iar riscul să se întâmple acest lucru e destul de mare, în condițiile în care oamenii nu respectă măsurile de protecție. Prefectul județului spune că oamenii își pun măștile doar când văd echipa de control, apoi le dau jos.

Care sunt cele 12 localități din Argeș vizate de carantină

Localitățile aflate în prezent în evaluare sunt: Piteşti, Mioveni, Ştefăneşti, Costeşti, Bălileşti, Bascov, Brăduleţ, Buzoeşti, Davideşti, Miceşti, Stâlpeni şi Vultureşti. Argeșul este pe locul 4 în țară ca număr de persoane infectate (2.265), după București, Suceava și Brașov. „În funcţie de eficienţa măsurilor aplicate de către autorităţile locale la nivelul fiecărei localităţi şi a modificării incidenţei numărului de cazuri active COVID-19 raportat la o mie de locuitori, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va analiza luni oportunitatea carantinării zonale”, spune prefectul Emanuel Soare, citat de Adevărul.

Primele măsuri luate

Până atunci, autoritățile au hotărât monitorizarea atentă a acestor localități și aplicarea unor măsuri de prevenire suplimentare, cu aplicabilitate imediată.

  • Administratorii pieţelor agro-alimentare, precum şi operatorii economici din comerț vor monitoriza permanent în incinta spaţiilor comerciale a respectării de către vănzători şi cumpărători a măsurilor de conduită socială şi prevenţie – evitarea aglomerării, păstrarea distanţei de 1,5 metri între cetăţeni, purtarea măştii de protecţie şi a mănuşilor de unică folosinţă de către personalul care deserveşte populaţia.
  • În perioada 23.07. - 09.08.2020, în toate localităţile judeţului Argeş se suspendă toate evenimentele publice de tip târg, bâlci şi alte asemenea, precum şi activitatea de agrement în spaţii de tip piscină, bazin de înot, cu excepţia activităţilor fizice desfăşurate, potrivit legii, de către sportivii de performanţă. Măsura poate fi prelungită în funcţie de evoluţia fenomenului Covid 19.
  • Terasele își reduc programul de funcționare până la ora 22.00 în cursul săptămânii şi până la ora 23.00 în zilele de sâmbătă şi duminică, asigurând monitorizarea permanentă a respectării de către personalul de deservire şi de către clienţi a măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Trist și alarmant în același timp este că oamenii nici până acum nu au înțeles gravitatea situației. Prefectul județului Argeș a povestit la Digi 24 că localnicii își cam fură singuri căciula, fentând măsurile de protecție care le pot salva propriile vieți. „Când se fac controalele, de exemplu oprim un autobuz, un mijloc de transport de tip maxi-taxi, oamenii văd echipa de control, pun măștile, după ce pleacă echipa, au tendința de a le da jos. S-au introdus pensiile la bancomat, de exemplu. Oamenii au venit, s-au bulucit, nu au vrut să respecte măsurile. Am trimis echipe, oamenii au înțeles, s-au respectat. Dar există această tendință de a păstra măsurile, de tipul măști, distanță socială, doar în prezența controalelor. După aceea, există această tendință de a nu se respecta”, a declarat prefectul Emanuel Soare, care a promis că, din acest moment, cine nu respectă regulile, va trebui să suporte consecințele, măsura cea mai dură fiind carantinarea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
itp 1024x681 jpg
Peste alb jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
banner pensii png
piata gorjului jpg
poarta spre lumea de dincolo siberia jpg
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net