10 soiuri de căpşuni care rodesc tot anul

Ultima actualizare:

    Soiuri de căpşuni care rodesc tot anul: Care sunt cele mai reziste căpşuni la frig foto: agroromania.ro
Soiuri de căpşuni care rodesc tot anul: Care sunt cele mai reziste căpşuni la frig foto: agroromania.ro

Pentru cei care vor să ştie totul despre soiuri de căpşuni care rodesc tot anul, trebuie neapărat să citească materialul prezentat mai jos. Căpşunul este una dintre speciile pomicole care prezintă un interes economic şi alimentar deosebit datorită potenţialului mare de producţie şi alte substanţe utile pentru alimentaţia omului.

Iată care sunt soiuri de căpşuni care rodesc tot anul. Căpşunul este o specie precoce, care permite obţinerea de recolte extrasezonale, mai timpurii sau mai târzii decât cele care se obţin în câmp. Există şi soiuri de căpşuni care rodesc tot anul. Acestea rezistă chiar şi pe timpul iernii, iar fructele au un gust mai special, fiind mult mai zemoase.

Soiuri de căpşuni care rodesc tot anul: Tot ce trebuie să ştii despre acestea

  • Gorella. Planta este viguroasă, prezintă numeroşi stoloni, cu frunze înalte verde deschis. Plantele sunt rezistente la ger, seceta şi principalele boli. Fructele sunt mari, conice, uşor alungite, cu vârful teşit, retezat. Se află pe primul loc în top 10 soiuri de căpşuni care rodesc tot anul.
  • Red Gauntlet. Planta are vigoare mijlocie, cu port dirijat. Planta formează un număr potrivit de stoloni lungi. Soiul este rezistent la secetă, la ger şi principalele boli, în special la făinare. Este printre cele mai productive soiuri de căpşun obţinându-se producţii care depăşesc 25 t/ha şi una dintre cele 10 soiuri de căpşuni care rodesc tot anul.
  • Regina. Un soi viguros cu numeroşi stoloni şi recoltare extratimpurie, în prima decadă a lunii mai. Este destul de rezistent la secetă şi ger, dar sensibil la boli. Fructele sunt mici (6-8 g), conic alungite, înguste, cu gât, de culoare roşu lucios, cu pubescentă foarte fină pe suprafaţă.
  • Senga Sengana. Planta este viguroasă, dar formează puţini stoloni. Creşte cu un frunziş bogat. Soiul este rezistent la ger, la secetă şi boli, în principal la făinare. Şi ea se află în top soiuri de căpşuni care rodesc tot anul.
  • Talisman. Un soi de coacere târzie. Plantă are numeroşi stoloni, portul răsfirat şi vigoare mijlocie. Are o rezistenţă mare la ger, este deosebit de productiv (20-27 t/ha) şi fructifică şi toamna.
  • Benton. Un soi cu coacere târzie, provenind din SUA, cu plante viguroase care formează un număr mediu de stoloni şi este printre cele mai bune soiuri de căpşuni care rodesc tot anul. Gustul fructelor este mediocru, productivitatea mare (400-500 g fructe la o plantă), iar recoltarea se face în a două decadă a lunii iunie.
  • Aiko. Un soi rezistent la ger şi la secetă, cu producţie de 400-500 g la o plantă. Planta are vigoare mijlocie, tufa este rară şi formează numeroşi stoloni.
  • Elsanta. Un soi olandez cu coacere medie. Este rezistent la boli şi destul de productiv. Gustul fructelor este superior multor soiuri şi face parte din top 10 soiuri de căpşuni care rodesc tot anul.
  • Liberation d’Orleans. Un soi francez cu coacerea primei recolte în mai iunie, şi coacerea celei de a doua în septembrie-octombrie. Plantă este productivă şi rezistentă la boli.
  • Red Rich. Este unul dintre cele 10 soiuri de căpşuni care rodesc tot anul. Este viguros din SUA, cu producţii mari. Coacerea fructelor din prima recolta este semitimpurie. Fructele sunt mijlocii, sfero-conice, roşu închise la culoare. Pulpa este consistentă, aromată, colorată intens. Caliciul se detaşează uşor de fruct. Golul central este foarte mic sau absent.

Cultivarea căpşunilor se poate face în două perioade de-a lungul anului: în lunile septembrie-octombrie pentru soiurile remontante şi neremontante şi în martie-aprilie pentru cele semiremontante. Soiuri de căpşuni care rodesc tot anul. Specialiştii spun că septembrie este cea mai bună luna pentru cultivarea căpşunilor. În cazul în care optezi pentru plantarea fructelor în această luna, solul trebuie tratat cu îngrăşăminte începând încă din aprilie. În acest fel, vei asigura dezvoltarea corespunzătoare a plantei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net