10 secrete anti-îmbătrânire, de la cel mai longeviv medic din lume

Ultima actualizare:

    Medicul japonez Shigeaki Hinohara a profesat până la 105 ani
Medicul japonez Shigeaki Hinohara a profesat până la 105 ani

Medicul japonez Shigeaki Hinohara a fost cel mai longeviv medic practicant din lume. A practicat profesia până în această vară, când a murit la 105 ani. Ne-a lăsat peste 150 de cărți și secretele anti-îmbătrânire.

Doctorul japonez Shigeaki Hinohara s-a născut în anul 1911 și a început să-și trateze pacienții din anul 1941 la Spitalul Internațional St. Luke din Tokyo, în timp ce ținea cursuri și la Colegiul St. Luke. A continuat activitatea până în această vară, când a murit la 105 ani. Nu numai că era perfect lucid, dar în ultimii 30 de ani a scris 150 de cărți care s-au vândut în milioane de exemplare.

Volumul  ”Living Long, Living Good” (2001) s-a vândut în peste 1,2 milioane de exemplare. A fost fondatorul mișcării ”Noii vârstnici”, prin care Shigeaki Hinohara a predicat oamenilor cum să trăiască o viață lungă și fericită, așa cum a făcut el.

Într-un interviu acordat în anul 2008 revistei ”Japan Times”, Shigeaki Hinohara a dezvăluit rețeta longevității.

1. Nu stresați corpul cu reguli fixe

”Energia vine din starea de bine, nu din a mânca și a dormi mult. Când eram copii, ne luam cu joaca, uitând adesea să mâncăm sau să dormim. Sunt convins că și ca adulți putem să păstrăm aceeași atitudine. E mai bine să nu ne stresam corpul cu prea multe reguli fixe.

2. Mențineți-vă greutatea normală

”Toți oamenii care trăiesc mult, indiferent de rasă, naționalitate sau sex, au un lucru în comun: nici unul nu este supraponderal. Eu, la micul dejun beau o ceașcă de cafea, un pahar cu lapte și un suc de portocale, la care adaug o lingură de ulei de măsline, foarte bun pentru artere și îmi menține pielea sănătoasă. Masa de pranz constă din lapte și câteva fursecuri sau nimic, dacă sunt prea ocupat cu munca. La cină, mănânc legume cu puțin pește și orez, iar de două ori pe săptămână mănânc câte 100 de grame de carne slabă”.

3. Planificați-vă activitățile

”Întotdeauna îmi planific dinainte ce voi face. Agenda mea e plină: cursuri, prelegeri, conferințe și munca în spital. Totuși, mi-am propus să mă și distrez puțin. După părerea mea, nimeni n-ar trebui să iasă la pensie, iar dacă nu se poate altfel, asta ar trebui să se întâmple cu mult mai tarziu de 65 de ani.”

4. Împărtășiți cu alții ceea ce știți

”Eu țin sute de prelegeri pe an, unele pentru școlile elementare, altele pentru oamenii de afaceri. Vorbesc între 60 si 90 de minute, stând în picioare, ca să mă mențin puternic.”

5. Doctorii nu îi pot vindeca pe toți

”Atunci când un medic vă recomandă să faceți un test sau o anumită operație, întrebați-l dacă i-ar recomanda aceeași procedură soției sau copilului său. Contrar credinței populare, doctorii nu pot vindeca pe toata lumea, așa că de ce să supui pacientul unui risc și unei suferințe inutile? Eu cred că muzica și terapia cu animale pot ajuta mai mult decat își imaginează doctorii.”

6. Urcați zilnic pe scări si cărați-vă singuri bagajele

”Ca să vă mentineți sănătoși, mergeți întotdeauna pe scări și cărați-vă singuri sacoșele. Eu urc câte două trepte odată, ca să-mi pun mușchii în mișcare.”

7. Distracția e cea mai bună cale să uiți de durere

”Durerea este un lucru misterios, iar distracția este cea mai bună cale să uiți de ea. Dacă pe un copil îl doare un dinte și începi să te joci cu el, va uita imediat de durere. Toți vrem să ne distrăm. La Spitalul St. Luke avem muzică, terapie cu animale și cursuri de artă.”

8. Uitați de obsesia de a acumula lucruri materiale

”Nu fiți obsedați de acumularea de lucruri materiale. Amințiti-vă că nu știți când veți părăsi această lume și nu puteți lua nimic cu voi.”

9. Fiți pregătiți pentru neprevăzut

”Viața e plină de neprevazut. Pe 31 martie 1970, cand aveam 59 de ani, m-am îmbarcat pentru un zbor de la Tokyo, la Fukuoka. În timp ce treceam pe langa muntele Fuji, avionul a fost deturnat de Liga Comunistă Japoneză. Am petrecut următoarele patru zile legat de scaun, într-o temperatura de 40°C. Ca doctor, am privit totul ca pe un experiment și am fost uimit să constat cum corpul își încetinește funcțiile pe timp de criză.”

10. Luați-vă un model și încercați să îl depășiți

”Găsiți-vă un model de urmat și țintiți să realizați mai mult decât el. Tatăl meu a plecat în Statele Unite în anul 1900, ca să studieze la Universitatea Duke din Carolina de Nord. A fost pentru mine un pionier și un erou. Mai târziu, am descoperit și alte modele de urmat, iar când mă simt blocat, mă întreb ce-ar face aceștia ca să rezolve problema.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net