10 milioane de euro pe an, se duc pe chiriile judecătorilor

Ultima actualizare:

Poate nu știați, dar judecătorii și grefierii care nu dețin o locuință proprietate personală în localitatea în care lucrează beneficiază de decontarea chiriei. În 2015, în total, statul român a plătit 10 milioane de euro.

Ministrul justiției, Raluca Prună, a declarat că instituția pe care o conduce a plătit doar pentru chiriile judecătorilor și grefierilor circa 10 milioane de euro în 2015, scrie news.ro. La fel se întâmplă și cu procurorii. De asemenea, ministrul a mai spus că ar trebui eliminate toate pensiile speciale deoarece există riscul ca sistemul de pensii să nu se mai poată susțină. Prună a invocat, spre exemplificare, existența în sistemul judiciar a circa 60 de pensii de foști magistrați de peste 100.000 de lei pe lună.

„Legea permite ca eu, bucureşteancă fiind, dacă nu am o locuinţă în proprietate personală, să mi se deconteze chiria în Capitală. Cuantumul ţine seama de fiecare oraş, iar cu siguranţă Bucureştiul este locul în care chiria este în cuantumul cel mai mare. Nu am acum la mine o cifră cu privire la câţi magistraţi beneficiază de acest drept, dar datele noastre trebuie completate cu cifrele de la Ministerul Public pentru procurori, cu cifre de la CSM pentru magistraţii detaşaţi acolo. Pot să vă spun că pentru judecători şi pentru grefieri, care se bucură de exact acelaşi drept şi exact în acelaşi cuantum, la nivelul anului 2015, Ministerul Justiţiei a cheltuit, exclusiv pentru judecători şi grefieri, echivalentul a aproape 10 milioane de euro”, a declarat Prună citată de news.ro.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net