10 locuri unde Dan Mihalache ar putea fi ambasador al României

Ultima actualizare:

    Dan Mihalache a aţipit la întâlnirea cu delegaţia sârbă, dar ce somn profund l-ar aştepta într-o ambasadă exoticăFoto: Click!
Dan Mihalache a aţipit la întâlnirea cu delegaţia sârbă, dar ce somn profund l-ar aştepta într-o ambasadă exoticăFoto: Click!

Repriza de somn de la întâlnirea cu o delegaţie a Serbiei, anul trecut, i-ar putea aduce o promovare într-un post călduţ şefului Cancelariei Administraţiei Prezidenţiale, Dan Mihalache. Surse de la Cotroceni susţin că acesta ar putea reprezenta România la Londra, dar – s-o spunem cinstit – acolo ar fi ceva de muncă! Mult mai bine i-ar fi în alte 10 locuri frumoase de pe planetă, mai îndepărtate de România şi mai liniştite. Şşşşşt... nu deranjaţi, vă rugăm!

După incidentul din 2015, relatat în premieră de Click!, un lucru este clar în ciuda răutăţilor spuse prin presă: Dan Mihalache are nevoie de un concediu lung. Cum datoria de ţară nu-i dă pace, avem o listă cu soluţii de compromis în legătură cu postul de ambasador al României pe care se pare că-l va ocupa oricum.

Islanda

Panama
Panama

Mica ţară din nordul Europei reprezintă una dintre cele mai bune destinaţii. Nu nici prea aproape, nici prea departe de România, este slab locuită (330.000 de locuitori), deci nu are cine să facă zgomot în general, iar conaţionali sunt puţini, deci nu are cine să deranjeze ambasada. Punctul forte îl reprezintă noaptea polară, garanţia unui somn odihnitor.

Bhutan

Islanda
Islanda

După ce a trecut la un regim de monarhie constituţională în 2008, ţara de la poalele munţilor Himalaya are nevoie de prezenţa civilizatoare a unui european, care să cultive valorile democratice. Iar în schimb să primească ore în şir de linişte şi meditaţie. În fond, bhutanezii se pricep foarte bine la asta, mulţumită budismului. Ce noroc ar fi pe Mihalache!

Fiji

Bhutan
Bhutan

Soare, plajă, femei frumoase şi gazde ospitaliere, în ciuda unor mici probleme politice petrecute în anii trecuţi. Republica Fiji din Pacific are toate datele unei opţiuni demne de luat în calcul. E departe şi de Noua Zeelandă, şi de Australia, iar turiştii nu reprezintă un pericol. Nu mai mare decât un ziarist cu un aparat foto care te prinde sforăind în scaun.

Tonga

Fiji
Fiji

Micuţul regat e vecin cu Fiji. Vecin e un fel de-a spune, pentru că între ele sunt câteva mii de kilometri de ocean îmbietor relaxare. Tonga e o zonă chiar mai potrivită decât propunerea de mai sus pentru că suprafaţa celor 169 de insule însumează cam jumătate din judeţul Ilfov. În plus, unele sunt pustii de-a dreptul şi doar vântul prin frunzele cocotierilor îţi poate deranja somnul. Nu degeaba şi-au câştigat supranumele de „insulele prietenoase”!

Samoa

Tonga
Tonga

Probabil aţi auzit de această ţară din Pacificul de Sud datorită selecţionatei de rugby, dar staţi calmi: sportivii aceia fioroşi sunt inofensivi în afara terenului de joc. Ba chiar s-ar bucura la un pahar de tărie şi o jumătate de ceas de relaxare în hamac alături de un european de soi.

Bolivia

Samoa
Samoa

Pentru unii poate părea ciudat că recomandăm Bolivia, o ţară unde stabilitatea politică şi socială este destul de precară. Aţi văzut însă pe ce creste semeţe se află capitala La Paz, acolo unde numai vulturii se avântă (şi săracii cu ale lor case din chirpici, dar hai să nu stricăm magia, ok)? Cu un pic de noroc, Mihalache poate prinde câţiva ani de nopţi paşnice şi zile răcoroase, în curtea ambasadei, numai bune de petrecut într-un scaun cu spătar mai confortabil decât acela de la întâlnirea cu sârbii.

Panama

Bolivia
Bolivia

Ţara care face legătura între oceanele Pacific şi Atlantic nu putea lipsi. În ultima vreme tot mai mulţi români au descoperit minunile acestei ţări şi credem că ar fi timpul şi pentru Dan Mihalache. Cine ar putea să refuze o vacanţă gratis în America, ba chiar să fi şi plătit pentru ea? Panama e în zona de influenţă a SUA, deci o zonă sigură, şi mai are un avantaj mare, am zice noi: când în România e noapte acolo e zi, deci „mâna dreaptă” a lui Iohannis se poate odihni odată cu ai săi conaţionali, iar când acolo de noapte (vreme pentru somn) nu-l poate deranja nimeni de aici pentru că nu se face să trezeşti omul.

Jamaica

Jamaica
Jamaica

Piraţi, rom, muzică reggae şi Usain Bolt – cam asta ştim cu toţii despre Jamaica. Exceptându-i pe primii, celelalte lucruri sunt valabile pentru insula din Marea Caraibilor. Ţara face parte din Commonwealth-ul britanic, aşa că localnicii ştiu să trateze cu respect şi cu bătăi rare şi uşoare la uşă un străin cu o funcţie importantă, venit cu treabă la ei. Un ceai englezesc îndoit cu rom poate face minuni înainte de culcare. Şi după, dacă e cazul.

Republica Dominicană

Republica Dominicană
Republica Dominicană

Adrian Mutu a ştiut de unde să-şi aleagă a doua soţie! De ce să nu aleagă şi Mihalache să vină aici, pentru câţiva ani? Clima e plăcută, nisipul fin, iar Iohannis îl poate vizita atunci când acesta merge în obişnuitele sejururi în Florida, fiind la două-trei ore de zbor distanţă.

Cuba

Cuba
Cuba

Nu, nu glumim! Cuba e chiar o ţară de văzut. Şi chiar dacă n-ai chef s-o vezi, invocând faptul că ar semăna cu România dinainte de 1990, înseamnă că ai mai mult timp de odihnă. Lipsesc maşinile noi zgomotoase, lipsesc cluburile de noapte şi muzica deşucheată specifice capitalismului decadent, aşa că sursele de bruiere a somnului sunt minime.

Aşa cum spuneam la începutul articolului, Londra nu e potrivită pentru Dan Mihalache: vreme răcoroasă, pericol de reumatism, glumele scrâşnite pe care doar englezii le înţeleg, imigranţii din Orient în continuă creştere şi, în ultima vreme, ameninţările lipsite de orice farmec ale Marii Britanii că iese din Uniunea Europeană. Lumea e în plină schimbare şi în mijlocul evenimentelor e cel mai prost punct de observaţie. Michalache are nevoie de o viziune largă, de departe. Noapte bună!

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net