10 funcționari de la Primăria Craiova au fost reținuți

Ultima actualizare:

    Funcţionarii vor fi aduşi vineri la Judecătoria Craiova cu propunerea de arestare preventivăfoto: arhivă Click!
Funcţionarii vor fi aduşi vineri la Judecătoria Craiova cu propunerea de arestare preventivăfoto: arhivă Click!

Paisprezece persoane, zece actuali și patru foști angajați din Direcția Taxe și Impozite a Primăriei Craiova, au fost reținute într-un dosar cu prejudiciu de peste 650.000 de lei. Funcţionarii sunt suspectaţi că au acordat nejustificat facilităţi fiscale unor oameni care nu aveau dreptul.

În urma perchezițiilor făcute joi la 24 de adrese din Craiova, respectiv la locuințele unor actuali şi foşti angajaţi ai Direcţiei de Impozite şi Taxe din Primăria Craiova suspectați de fraude informatice, fals intelectual, înşelăciune şi abuz în serviciu, 25 de persoane au fost duse la audieri la Parchetul Judecătoriei Craiova, transmite Mediafax.

În urma audierilor, procurorii au emis ordonanțe de reținere pentru 24 de ore pe numele a 14 persoane, zece actuali și patru foști angajați ai Direcției Taxe și Impozite, care vineri vor fi duse la Judecătoria Craiova cu propunerea de arestare preventivă.

Prejudicial adus bugetului local este de aproximativ 650.000 de lei

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Județene Dolj, anchetatorii au stabilit că în perioada 2007-2014 cele 14 persoane au şters din evidenţa fiscală informatizată mai multe debite din amenzi, în baza unor sentinţe civile fictive şi a unor chitanţe nereale.

De asemenea, funcționarii sunt suspectați că au acordat nejustificat facilităţi fiscale unor persoane care nu aveau dreptul şi care nu se încadrau în prevederile legale ori au anulat mai multe chitanţe prin care au fost încasate taxe judiciare de timbru, pentru a obţine beneficii materiale.

Conform sursei citate, prejudicial adus bugetului local este de aproximativ 650.000 de lei.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net