Mărturia românului care a condus două grădiniţe din Norvegia

Ultima actualizare:

    George Alexander a fost director de grădiniţă în Oslo
George Alexander a fost director de grădiniţă în Oslo

Cazurile familiilor de români rămase fără copii în Norvegia au atras după sine reacţia unuia din cei mai cunoscuţi români din Ţara Fiordurilor. Director a două grădiniţe din Oslo şi scriitor, George Alexander a criticat Protecţia Copilului de acolo. Constrângerile la care a fost supus l-au obligat să demisioneze.

Într-un interviu pentru „Adevărul”, George Alexander a declarat că nu şi-ar fi imaginat niciodată că aşa ceva se poate întâmpla în Norvegia.

Cazul familiei Bodnariu, rămasă fără cei cinci copii luaţi de Protecţia Copilului din Norvegia – Barnevernet, a declanşat un val de proteste fără precedent, zeci de mii de români din toată lumea ieşind în stradă pentru a manifesta împotriva Barnevernet şi pentru a susţine familia Bodnariu.„Barnevernet a făcut şi lucruri bune de-a lungul timpului, protejând copiii maltrataţi în propriile familii, salvându-i în acest fel, dar a făcut, în acelaşi timp, şi greşeli”, spunea la începutul acestui an George Alexander, un român, director a două grădiniţe din Oslo. După reacţiile sale publice, tot mai multe familii au început să îl caute pe George Alexander şi să reclame abuzuri ale Barnevernet. „Am primit foarte multe telefoane de la oameni disperaţi din Norvegia şi nu sunt numai români. Sunt şi alte naţionalităţi. Ideea este că am încercat să fiu obiectiv, să prezint lucrurile aşa cum sunt, dar la un moment dat am descoperit nişte lucruri inadmisibile, la care nu am putut să închid ochii. Am încercat să fiu constructiv, am trimis o scrisoare Parlamentului Norvegian. Am primit un răspuns, am aşteptat ca oamenii să reformeze un sistem, care în mod evident permite abuzuri, şi nu s-a făcut nimic”, a declarat George Alexander.

Mai sunt şi alte probleme în occident. Nici la noi nu este privită Biserica extraordinar pentru că sunt şi acolo oameni neaveniţi, dar în Occident s-a ajuns la nişte lucruri inimaginabile. Recent, pe 21 februarie a fost Convenţia Tineretului Liberal al Suediei. Ei cer legalizarea incestului şi a necrofiliei. E numai un exemplu de valori morale care sunt sau nu sunt într-o astfel de societate. Eu nu vreau ca ai mei copii să trăiască într-o astfel de societate”, a mai declarat George Alexander.

George Alexander s-a mutat în Norvegia în 1992, până la acea dată fiind cadru didactic într-o şcoală românească în care învăţau copii cu dizabilităţi şi din familii defavorizate. Ajuns în Norvegia, George Alexander s-a remarcat, ajungând director al unor şcoli şi grădiniţe de stat sau private. În urmă cu un an şi jumătate a preluat două grădiniţe din Oslo cu mari probleme manageriale, reuşind să pună lucrurile la punct. În urma scandalului „Barnevernet”, la începutul acestei luni, a demisionat.

Citeşte mai multe pe adevărul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net