Zakynthos, paradisul albastru al Greciei

Ultima actualizare:

Cu sate montane tradiţionale unde localnicii te îmbie cu cele mai aromate vinuri, pâine stropită cu ulei de măsline şi dulciuri felurite, atracţii naturale unice şi staţiuni cosmopolite unde distracţie se încheie doar odată cu răsăritul soarelui, Zakynthos le îmbină pe toate într-un tot unitar, cucerindu-te de la prima vedere.

Cele mai frumoase atracţii

Zona Vassilikos se mândreşte cu unele dintre cele mai frumoase plaje din Grecia, Banana Beach, Gerakas sau St. Nicholas, în timp ce Laganas Bay, în cadrul Parcului Naţional Marin, adăposteşte ţestoasele Caretta Caretta, aflate pe cale de dispariţie şi ocrotite de ecologişti. Capitala Zante este plină de surprize pentru vizitatori, cum ar fi micile mănăstiri tradiţionale, muzeele interesante care îţi descoperă mai multe despre trecutul şi cultura insulei, precum Muzeul Bizantin sau Mausoleul Solomos.

Descoperă Navagio sau Epava Contrabandiştilor şi Peştererile Albastre din apropierea satului Volimes, într-o excursie cu barca în jurul insulei care te va duce în cele mai importante puncte ale sale, inclusiv plajele uluitoare şi atracţiile lor. Cei care iubesc plajele izolate şi neatinse de turism pot vizita remarcabila insulă Marathonisi, un mediu protejat, fără nicio dezvoltare turistică, deoarece este un teren propice pentru broscuţele ţestoase care îşi depună ouăle. Petrece o zi minunată pe propria insulă-paradis şi înoată în peşterile care se găsesc în apropiere.

Experienţe locale în Zakynthos

Una dintre cele mai interesante activităţi pe care le-ai putea face în Zakynthos, mai ales dacă eşti un fin cunoscător al vinurilor, este vizitarea Fabricii de Vin Callinico, cea mai mare podgorie privată a insulei, complet deschisă publicului. Interesantul tur începe cu vizitarea muzeului, unde se arată şi se explică modul în care vinul era produs în trecut.

Următorul pas este vizitarea fabricii în sine, cu toate maşinile care fabrică şi stochează vinul. În ultima parte, şi cea mai aşteptată, este degustarea de vinuri, în care poţi încerca toate soiurile, inclusiv unele pe care nu le găseşte în magazinele de pe insulă şi pe care le poţi cumpăra de aici.

Sejur Zakynthos

Hotel Dennys Inn 3* - de la 99 euro + 329 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net