Zahărul hrăneşte cancerul şi îl face mai greu de vindecat

Ultima actualizare:

    Foto: 123rf
Foto: 123rf

În 1920, cercetătorul german, laureat cu premiul Nobel, doctor Otto Warburg, a descoperit că celulele canceroase se hrănesc cu zaharuri. Până recent, nu a putut însă să fie înţeles acest fenomen numit efect Warburg.

Un studiu care a fost efectuat pe parcursul a 9 ani, condus de profesorul Johan Thevelein, de la KU Leuven, a reuşit să demonstreze că într-adevăr zahărul hrăneşte cancerul şi îl face mai agresiv. “Un consum mare de zahăr stimulează dezvoltarea cancerului”, spune Thevelein. Cercetătorii nu au putut însă explica de ce zahărul face ca celulele canceroase să devină mai agresive. Studiul publicat în publicaţia de specialitate “Nature Communications” şi citat de ziarul “Daily Mail” poate fi de mare folos suferinzilor de cancer. Se pot schimba dietele pacienţilor, dar şi ale oamenilor sănătoşi care trebuie să cunoască pericolele unui consum în exces de zahăr.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net