A vrut să o salveze, dar victima era chiar teroristul kamikaze!

Ultima actualizare:

    Paramedicul David (46 de ani) a început să îl resusciteze pe bărbatfoto: captură video
Paramedicul David (46 de ani) a început să îl resusciteze pe bărbatfoto: captură video

Atentatele din Paris, de la 13 noiembrie, au șocat o lume întreagă. 130 de oameni au murit după ce mai mulți teroriști au făcut ravagii în nu mai puțin de șase zone diferite ale orașului iubirii. Cu siguranță, paramedicii care s-au deplasat la fața locului își vor aminti pentru totdeauna imaginile șocante pe care l-au văzut în acea seară.

Acesta este și cazul lui David (46 de ani), unul dintre cei care au ajuns printre primii la Teatrul Bataclan, potrivit mirror.co.uk. Asistentul a făcut tot posibilul pentru a ajuta victimele. Acesta a făcut masaj cardiac mai multor persoane, însă una dintre ele l-a marcat profund. În momentul în care a realizat cine este, i-au trecut fiori pe șira spinării. Bărbatul pe care încerca să-l salveze era chiar teroristul kamikaze care cauzase tragedia.

Iată momentul șocant în care a realizat cine era bărbatul

„Era inconștient, nimic special, dar am observat că pe lateralul corpului lui era o gaură enormă. O gaură mare pe lateralul lui. (...) În acel moment, pentru mine era un client ca ceilalți, care suferise în urma unei explozii de gaz și care se rănise în ceva. Dar rana lui era uriașă”, mărturisește paramedicul.

Abia când i-a desfăcut tricoul, David a realizat ce se întâmplase, de fapt. „L-am pus pe podea, am început să-i fac masaj cardiac, iar celălalt bărbat care era cu mine a preluat operațiunea. În punctul acela, doar îi descheiasem jacheta, atât, îi păstrasem tricoul pe el, nu era atât de gros. Când îi făceam masaj cardiac, nu am simțit nimic. Și, la un moment dat, colegul care făcea resuscitarea cu mine îmi spune «poate ar trebui să-i dăm jos tricoul, este mai bine». Îi spun «da, ai dreptate.». Iar când i-am rupt tricoul, am văzut niște fire. Pe podea era sânge și am observat primele șuruburi. Apoi am înțeles imediat. Mi-am spus «este o explozie, este un terorist kamikaze» și am știut că el este”, a mai relatat bărbatul.

David a mai declarat că știa că bărbatul era decedat, dar că a încercat să îl salveze oricum. Când au ajuns echipajele de urgență, un pompier a observat cablurile și imediat a realizat pericolul căruia se supusese paramedicul. Dacă bomba nu ar fi întâmpinat defecțiuni și dacă ar fi explodat așa cum era plănuit, David și-ar fi putut pierde viașa. El nu a realizat acest lucru decât două zile mai târziu. Acum, paramedicul mărturisește că acea seară l-a marcat pe viață.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net