A vrut să comită crima perfectă, dar l-a dat de gol o linguriţă

Ultima actualizare:
Doctorul nigerian şi soţia româncă
Doctorul nigerian şi soţia româncă

A vrut să comită crima perfectă, dar a ajuns în spatele gratiilor. Este povestea medicului neurolog român, de origine nigeriană, Oviarobo Osagie, care a pus la cale otrăvirea amantului soţiei sale, dar şi a mamei acestuia, de la mii de kilometri distanţă. Substanţa folosită de el, dimetilmercur, este considerată una dintre cele mai toxice din lume, capabilă să ucidă chiar şi fără a fi îghiţită sau atinsă.


    Oamenii legii au manevrat cu foarte mare grijă substanţele extrem de periculoase
Oamenii legii au manevrat cu foarte mare grijă substanţele extrem de periculoase

Pentru că soţia româncă l-ar fi înşelat cu fiul bonei care avea grijă de copiii săi, Oviarobo a pus la cale crima. În acest scop, în mai anul trecut, a venit din Germania, unde lucra într-un spital, la Oradea, şi s-a întâlnit cu bona Mariana T. Sub pretextul că trebuie să meargă la Bucureşti, medicul i-a lăsat femeii mai multe bagaje, printre care şi o ladă frigorifică ce conţinea o fiolă de 10 grame cu dimetilmercur. Amantul soţiei, principala ţintă, era plecat din localitate.

Cu toate acestea, medicul şi-a continuat planul. Oviarobo a sunat-o pe Mariana T. şi i-a spus că în lada frigorifică se află un medicament pentru diabet, pe care trebuie să îl pună într-un borcan prevăzut cu linguriţă. Întrucât femeia nu a înţeles instrucţiunile medicului, a apelat la o prietenă. Aceasta a preluat convorbirea telefonică şi a deschis cutia metalică în care se afla fiola cu dimetilmercur, pe care au pus-o, nedesfăcută, într-unul dintre borcane. A doua zi, Oviarobo i-a cerut bonei să deschidă fiola, iar conţinutul acesteia să îl pună în borcanul mic cu linguriţă. Mai mult, el a îndemnat-o pe victimă să guste substanţa, spunând că este zahăr lichid, pentru diabetici. Femeia nu a gustat, dar, în schimb, a mirosit „medicamentul“. 

Oamenii legii au manevrat cu foarte mare grijă substanţele extrem de periculoase
Oamenii legii au manevrat cu foarte mare grijă substanţele extrem de periculoase

Planul criminal imaginat de Oviarobo a avut şi momente de tragicomedie. În ziua următoare, Mariana a constatat că s-a topit linguriţa din borcan. Temându-se că medicul se va supăra dacă va afla că s-a stricat „medicamentul“, femeia a înlocuit linguriţa topită, notează adevarul.ro. Prietena sa a bănuit că e ceva necurat la mijloc şi a sfătuit-o să meargă la poliţie. Numai că poliţiştii, nu se ştie din ce motiv, după ce au văzut substanţa şi ambalajul aferent, nu au primit plângerea. Aşa că Mariana le-a aruncat şi s-a întors acasă. Medicul neurolog a fost însă demascat la începutul acestui an de procurorii Parchetului Capitalei, care l-au reţinut şi între timp l-au trimis în judecată pentru două infracţiuni de contrabandă calificată, două infracţiuni de trafic de produse sau substanţe toxice şi de tentativă de omor calificat, cu premeditare, asupra a două sau mai multe persoane. 

Dimetilmercurul e un compus neurotoxic extrem de puternic,. Una sau două picături pot ucide un om prin simplul contact cu pielea. Simptomele otrăvirii: pierderea simţului la mâini şi picioare, în zonele din jurul gurii, diminuarea vederii, pierderea controlului mişcării, deficienţe ale vorbirii şi pierderea auzului. Pot trece săptămâni sau luni până când să apară simptome, acesta fiind unul dintre motivele pentru care medicul a ales această otravă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
statie de metrou pixabay jpg
fabrica pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net