Vreți să trăiți mai mult? Atunci spuneți adio sexului!

Ultima actualizare:

    Călugărițele trăiesc mai mult, cred unii cercetători, datorită faptului că refuză sexul în viața lor. Alții ne propun variante de salvare mult mai „picante”foto: Adevărul Holding
Călugărițele trăiesc mai mult, cred unii cercetători, datorită faptului că refuză sexul în viața lor. Alții ne propun variante de salvare mult mai „picante”foto: Adevărul Holding

Oamenii de știință ne dau o veste foarte tristă: trăiesc mai mult cei care reușesc să-și păstreze castitatea! Adică cei care refuză, din diverse motive, să facă sex!

Mulți dintre semenii noștri au încercat tot felul de variante sau de lichiori cu ajutorul cărora să-și prelungească viața. Un an, doi, cinci sau, de ce nu, zece ani în plus înseamnă pentru mulți dintre noi o portiță de neocolit. Dar puțini, foarte puțini dintre noi se așteptau la verdictul, crud, foarte crud lansat la începutul anului 2017 de cercetători britanici.

Abținerea de la sex e soluția mult căutată! Asta explică cecetători de la Universitatea britanică din Sheffield care au făcut studii aprofundate pe o specie de gândaci. Și au constatat, în urma studiilor că gândacii care evitau împerecherea atingeau perioade viață mai mari decât confrații lor.

Foarte intrigați, cercetătorii britanici spun că au descoperit și cauza acestei discrepanțe șocante: gândaci amatori de sex își sensibilizau sistemul imunitar ori de câte ori preferau „clipele intime”. Pentru că făcând sex s-au expus unor maladii sau infecții care, în cele din urmă, le-au venit de hac. Bieții gândaci! Și bieții de noi, care până azi eram la curent doar cu teoria „văduvei negre”!

Deși comparația cu viața omului poate fi considerată forțată, cercetătorii britanicii spun totuși că pot fi găsite ceva elemente de similitudine.

Comparația cu călugărițele sau cu mătușile fete-bătrâne e pe buzele multora

„De ce trăiesc mai mult călugărițele sau mătușile rămase fete-bătrâne? Mulți dintre noi ne-am confruntat cu asemenea întrebări măcar o dată în viață, dar nu am găsit răspunsul”, susține unul dintre autorii studiului, doctorul Michael Siva-Jothey, citat de presa britanică. El susține și posibilitatea ca sistemul imunitar al omului să devină mult mai vulnerabil atunci când „împărtășim” asemenea momente speciale cu altcineva. Fiindcă nu putem fi sută la sută siguri că partenerul nostru nu ne va transmite cine știe ce boală!

Pe de altă parte, cercetătorii britanici mai cred și că ceea preoții celibatari sau călugării și călugărițele ce depun votul castității câștigă pe plan sexual pierd pe alte planuri. Astfel, spun oamenii de știință, divinitatea nu poate să-i protejeze de alte boli sau probleme, cum ar fi creșterea tensiunii arteriale sau probabilitatea de a suferi un atac cerebral. Ceea ce, într-un fel, ar mai echilibra balanța!

Mai trebuie spus și un amănunt „picant”. Oamenii de știință de la Universitatea americană Vermont cred cu tărie că au descoperit o altă rețetă de prelungire a vieții: consumul constant ardei iute.

Acesta ar conține o substanță, capsaicina, cea care dă gustul de foc ar ardeiului iute, care pare capabilă să lupte de la egal la egal cu bolile de inimă și chiar cu conjuncturile în care se poate ajunge la accidente vasculare cerebrale. Tot americanii au mai scos un „as” din mânecă: vegetarienii trăiesc mai mult! Fiindcă înlocuiesc cu mult succes proteinele din sursele animale de hrană cu banalele cereale, cu fasolea sau cu soia care ar oferi „elixirul” vieții lungi și sănătoase! Cine și ce să mai creadă?! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net