Vizită aromată pe insula Corfu (P)

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Cea mai verde insulă din Marea Ionică este un paradis pentru turiștii europeni. Corfu este perfect echilibrată între istorie, cultură și atmofera de poveste, reusind să te cucerească cu ale sale sate de pescari, cu orașele vechi, dar și cu plajele sărutate de cele mai cristaline ape.

Corfu a fost insula preferată de împărăteasa Sissi, care s-a îndrăgostit iremediabil de aceste meleaguri și a poruncit ridicarea ca aici să se construiască un palat după arhitectura specifică locului, fiind o odă închinată eroului grec Ahille. Dacă ajungi pe insulă nu trebuie să ratezi o vizită la Palatul Achillion care păstrează intacte camerele și saloanele în care a locuit pentru o bună bucată de vreme Elisabeta, împărăteasa Austriei.

Dulceață de măsline și lichior de kumquat

Dacă faci un tur al insulei ar trebui să incluzi și o escapadă de o zi în Paleolastritsa, cea mai frumoasă stațiune a insulei, unde vei găsi circa șase plaje idilice compuse din prundiș și mângâiate de apele azurii ale Mării Ionice. Tot aici se află și celebra Fabrică Mavromatis, unul dintre obiectivele turistice de neratat de pe insula Corfu. Distileria datează încă din anul 1965 și încă de atunci aici se produce cel mai bun lichior de kumquat, un fruct mic și galben foarte asemănător cu mandarina, dar mult mai redus în dimensiuni și ușor amărui.

Bunătăți pentru gurmanzi

În cadrul fabricii Mavromantis se produc două tipuri de lichior. Din coaja fructului iese o licoare dulce, tare și amară, în nuanțe de portocaliu precum apusul de soare, în timp ce din pulpa de kumquat iese un lichior dulce-acrișor și transparent.

Tot aici vei putea degusta și dulceață, marmeladă, siropuri sau jeleuri din celebrul fruct. De astfel, Corfu este singura insulă unde se produc aceste bunătăți din kumquat. Dacă ești un gurmand, în drumul tău poți să te oprești la o tavernă să încerci o friptură cu garnitură de dulceață de kumquat, iar la desert ceva mai puțin obișnuit – dulceață de măsline în stil corfiot de îți lasă gura apă.

Sejur Corfu

Vila Dini 2* - tarife de la 499 lei/persoana, 6 nopti de cazare fara masa, transport autocar, asistenta turistica. *Tarif special, cu plata integrala in momentul inscrierii, fara optiune de rambursare. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net