A violat un minor și s-a întors în biserică. Povestea unui preot catolic

Ultima actualizare:

    Un preot condamnat pentru viol slujește într-o parohie de lângă Toulouse, Franțafoto: Shutterstock
Un preot condamnat pentru viol slujește într-o parohie de lângă Toulouse, Franțafoto: Shutterstock

Un scandal cu tentă sexuală zdruncină din temelii zilele acestea biserica catolică din Franța. Părintele Dominique Spina a fost repartizat la o parohie din apropiere de Toulouse, în ciuda faptului că bărbatul a săvârșit o condamnare de cinci ani de pușcărie după ce a violat un licean de 16 ani.

Părintele Dominique Spina, singurul preot al ansamblului pastoral Fronton-Bouloc-Castelnau, a fost condamnat în mai 2006 la cinci ani de pușcărie, din care unul sub supraveghere, pentru că a violat un licean de 16 ani în 1993, conform Paris Match. La vremea respectivă, Spina era preotul diocezei Bayonne. Tot timpul procesului, părintele a negat că ar fi întreținut relații sexuale cu forța cu adolescentul respectiv, susținând că ar fi fost vorba despre ”o legătură amoroasă reciprocă”.

Arhiepiscopul de Toulouse și-a explicat decizia pentru agenția de presă AFP. ”Părintele Dominique Spina și-a ispășit pedeapsa. L-am acceptat, în decembrie 2007 pe părintele Dominique Spina cu titlu temporar și cu atribuții foarte restrânse. Părintele Dominique Spina nu are niciun contact cu copiii și nu spovedește niciodată în locuri izolate. Trebuie să țină mereu ușa deschisă ori să spovedească de față cu toată lumea”, a declarat Robert Le Gall.

”Chiar dacă sunt responsabil de educația religioasă a tinerilor, nu am niciun contact cu copiii. Catiheții sunt cei care se întâlnesc cu copiii și îi formează”, s-a apărat, la rândul lui, părintele Spina.

Acest scandal vine în contextul în care o anchetă preliminară a fost deschisă în dioceza Bayonne în legătură cu acuzațiile de pedofilie care planează asupra abatelui Jean-François Sarramagnan. Victima este chiar nepotul preotului, care avea 12 ani, la vremea săvârșirii faptelor.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net