Victor Ponta, alături de Putin la Jocurile Europene de la Baku. Premierul a luat o decizie controversată

Ultima actualizare:

    Ponta a stat chiar în spatele lui Putin, la ceremonia de deschidere a Jocurilor de la BakuCaptură Digi 24
Ponta a stat chiar în spatele lui Putin, la ceremonia de deschidere a Jocurilor de la BakuCaptură Digi 24

Victor Ponta a mers, vineri (12 iunie), la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene de la Baku. Decizia premierului e una controversată, întrucât liderii UE, cu excepţia Prinţului Albert de Monaco, au boicotat ceremonia. La festivităţile din Azerbaidjan au participat numai preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, Alexandr Lukaşenko, preşedintele Belarusului, şi Recep Erdogan, preşedintele Turciei.

Vizita a avut loc în condiţiile în care liderii Europei Occidentale au refuzat invitaţiile la eveniment, ca formă de protest faţă de politica preşedintelui azer, acuzat de încălcarea drepturilor omului. Victor Ponta a participat însă la eveniment şi a stat la mică distanţă de liderul rus Vladimir Putin. Aflat în tribune, el a stat chiar în spatele lui Putin.

Liderii UE reproşează Azerbaidjanului situaţia nerespectării drepturilor omului în această ţară. În ultimul an, guvernul azer este acuzat că ar fi redus la tăcere media independentă. Înainte de debutul jocurilor de la Baku, ministrul de externe azer a ameninţat că vă respinge acreditarea tuturor jurnaliştilor care scriu "împotriva integrităţii teritoriale, a suveranităţii şi independenţei Azerbaidjanului", conform adevarul.ro. La deschiderea Jocurilor Europene a fost invitat şi Dan Mihalache, şeful Cancelariei Prezidenţiale, însă acesta a refuzat. 

„Mi-ar fi făcut plăcere să fiu în numele preşedintelui României, dar sunt anumite lucruri pe care trebuie să le luăm în considerare când dăm curs unor asemenea invitaţii. Atunci când am văzut că toţi cei din Uniunea Europeană merg la un nivel de reprezentare foarte redus, am decis şi eu să nu mai merg. Noi nu am fost informaţi, prezenţa premierului României, dacă mă întrebaţi pe mine, mi se pare o greşeală de politică externă”, a declarat Dan Mihalache, potrivit digi24.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cristian muresan 4 jpeg
image
image
image
image
image
image
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
liturgy 5003278 1280 jpg
cel mai lung cuvânt din lume jpg
ATM jpg
weekend distractie jpeg
nava scufundata jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net